Ilves-sankari Koivula: "Ei pienen pojan unelma voisi olla parempi"

Otto Koivula tuulettaa Ilveksen tasoitusosumaa.
Otto Koivula tuulettaa Ilveksen tasoitusosumaa.

Vasta 18-vuotias Ilves-hyökkääjä Otto Koivula oli jälleen kerran ratkaisuroolissa, kun Ilves kaatoi puolivälieräsarjan avausottelussa Tapparan maalein 3-6.

Kahteenkin otteeseen kahden maalin takaa-ajoasemassa ollut Ilves tuli Koivulan ylivoimamaalilla tasoihin toisen erän loppupuolella. Koivulan tasoitusosuma oli komea yksilösuoritus.

- Siinä alkoi olla itseltänikin jo vähän ideat loppu, kun Tappara pelasi hyvin alivoimaa pienellä neliöllä. Piti sitten keksiä jotain uutta, ja ajattelin, että joskus aiemminkin olen onnistunut haastamaan keskele. Pääsin siihen ja näin että takakulmassa on tilaa, ja onneksi kiekko upposi sisään, Koivula kertasi tasoitusosumaansa.

- Tuntuihan se hienolta. On jo hienoa pelata tuollaisen yleisön edessä, niin kyllä se maalin tekeminenkin on hienoa. Ne ovat kuitenkin tämän pelin suola.

Täysi Hakametsä ja hyvin latautuneet kannatusjoukot hallin molemmissa päädyissä loivat Hakametsään hienon tunnelman. Koivula fiilistelikin sitä vielä ottelun jälkeenkin.

- Kyllähän tuolla kieltämättä on hieno pelata. Täysi tupa, Hakametsä, paikallispeli ja playoff-peli, niin eihän se pienen pojan unelma voisi olla parempi. Ihan huikeaa oli tulla tuossa ensimmäistä kertaa jäälle, ja kun aloituskiekko tippui, niin ihan huikeat fiilikset.

Takaa-ajoasemasta voittoon paikallisottelussa ei ole aivan ennenkuulumaton tarina, mutta tällä kaudella niistä on yleensä vastannut Tappara. Ottelu tarjosikin pelaajallekin tunneskaalaa laidasta laitaan.

- Olihan se aika tunnerikas peli. Siinä kerkesi käydä kaikenlaisia tunteita läpi. Tappara pääsi pariinkin kertaan parin maalin etumatkalle, mutta onneksi joukkueesta löytyy henkistä voimaa ja taistelutahtoa, että noustiin siitä, Koivula sanoi.

- Tärkeä ensimmäinen voitto meille. Tästä on tosi hyvä jatkaa eteenpäin.

Yhdeksi ottelun ratkaisuhahmoista nousi runkosarjan maalipörssin voittanut Veli-Matti Savinainen, joka otti toisessa erässä peräti kuusi minuuttia rangaistuksia ja istui kahden Ilveksen ylivoimamaalin aikana jäähypenkillä.

Runkosarjassa Savinainen kuritti Ilvestä peräti seitsemästi, joten näkyvyys paikallisottelussa ei tullut uutena ilmiönä.

- Ehkä Savinainen siinä vähän antoi meille nyt takaisin, kun otti turhia jäähyjä. Meidän pitää vaan jatkaa samalla lailla ja olla ottamatta turhia jäähyjä, Tapparalla on kuitenkin hyvä ylivoima. Pitää olla vain kärsivällinen ja puolustaa lapa lapaa vasten eikä koukkia. Tänään otettiin, ihan aiheestakin, tiukasti ne pois, Koivula pohti.

Ilveksellä on sekä takana että edessä tiukka ottelutahti. Edelliseen viikkoon mahtui neljä ottelua ja kuluvallakin viikolla pelejä tulee kolme. Nuori hyökkääjä ei kuitenkaan pane kovaa tahtia pahakseen.

- Kyllä tämä hyvältä maistuu. Ei kiinnostaisi olla kesälomalla tällä hetkellä. On hyvä että on koko ajan pelejä. Joka toinen päivä on tosi hyvä tahti, kivahan tässä on pelata.

Ottelusarja jatkuu torstaina toisella osaottelulla. Resepti jatkoa ajatellen on yksinkertainen.

- Pitää vain nyt kerätä energiaa ylihuomiseen peliin. Tappara tulee varmasti vihaisena ja ärsytettynä, niin pitää olla hyvin latautunut siihen peliin.