Ilves myymässä Lukko-ottelua loppuun

Ilves saattaa myydä Hakametsään loppuun runkosarjan viimeisessä kotipelissään. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ilves saattaa myydä Hakametsään loppuun runkosarjan viimeisessä kotipelissään. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Pudotuspelipaikan varmistamista lauantaina Lukkoa vastaan metsästävä Tampereen Ilves on tekemässä hurjaa temppua: Hakametsään on myyty ennakkoon nyt jo yli 6200 lippua, ja tupa on todennäköisesti täynnä raumalaisten vieraillessa Tampereella.

Ilveksen kotiottelu on ollut loppuunmyyty neljästi viimeisen viiden vuoden aikana, mutta näistä kaksi on ollut paikalliskamppailuja ja kaksi ilmaisotteluita. Edellinen ilman kampanjoita tai Tapparaa loppuun myyty ottelu oli joulukuussa 2011, kun Ilves nosti Jukka Tammen paidan halliin kattoon.

Ilves on jo nyt varmistanut kauden katsojaennätyksensä - ulkojääkamppailut pois lukien. Helmikuun lopussa pelattu ottelu Sportia vastaan houkutteli Hakametsän lehtereille 6121 katsojaa, mutta tämän lukeman ohi on siis menty nyt jo ennakkomyynnissä.

Ilves tarvitsee kahdesta viimeisestä pelistään vähintään yhden sarjapisteen varmistaakseen pudotuspelipaikkansa. Jos Jukurit tai Lukko ei onnistu voittamaan varsinaisella peliajalla kaikkia loppuja ottelujaan, sekin riittää tupsukorville jatkoonpääsyyn.