Ilves löysi Mestiksestä todellisen timantin – "Pelaa loppukauden meillä"

Tamperelaiset kiekkofanit tykkäävät Lempäälästä. Naapurikaupungissa kasvatetaan Tapparalle ja Ilvekselle kovan luokan pelimiehiä joka kausi, kun Lempäälän Kisaan suuntaavat Tappara- ja Ilves-juniorit kasvavat Mestiksessä korkoa kehittyen nopeasti liigatason pelaajaksi.

Tuorein esimerkki on Juho Liuksiala, joka on iskenyt tällä kaudella kahdessa pelaamassaan liigaottelussa Ilvekselle kolme maalia. Liukas laitahyökkääjä oli suuressa roolissa, kun Ilves katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa tiistaina Vaasassa kaatamalla Sportin maalein 6-2. Liuksialalle merkittiin kaksi maalia.

– Jo viime tiistaina näki, että Liuksiala on huippuvedossa. Hän on aivan eri mies kuin kaksi kuukautta sitten, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi ylisti.

171-senttinen Liuksiala oli koko illan vaarallinen hyökkäyspäässä. Vahva liike ja suoraviivainen peli sopivat Ilveksen muottiin kuin nenä päähän.

– Minä olen tiennyt, että osaan tehdä maaleja, mutta kyllä tämä tahti vähän yllättää, kommentoi hymyilevä Liuksiala.

Liuksiala, 21, on iskenyt kovaa tulosta Ilveksen junioreissa, ja hän pääsi ensimmäistä kertaa viime kaudella haistelemaan liigatunnelmaa. Tämä kausi alkoi LeKin paidassa, jossa hän pelasi 19 ottelua tehoin 5+6=11.

Tiistaina oli myös lähelle, etteikö Liuksiala olisi juhlinut hattutemppua, sillä kahden maalin lisäksi mukaan mahtui myös ylärimalaukaus.

– Ensimmäisessä erässä olisi voinut tehdä hattutempun, mutta rimaan osui, hän harmitteli.

Mies iski kauden ensimmäisessä liigaottelussaan yhden maalin ja toisessa ottelussa kaksi maalia, joten loogisesti ajatellen hattutemppu syntyy seuraavassa ottelussa.

– No, en tiedä... Toivotaan!

Paluu sarjatasoa alemmas ei näytä enää ajankohtaiselta.

– Sen näki saman tien, kun hän tuli harjoituksiin viime viikolla, että hän pelaa loppukauden meillä, Kivi avasi.