Ilves lähtee hakemaan paikallispelivoittoputkea – markkinointiosasto ottaa kantaa myös USA:n presidentinvaaleihin

Tampereen paikallisotteluissa on viime vuosina nähty runsaasti "ristiinpukeutumista". Tapparan Jan-Mikael Järvinen on Ilveksen kasvatti, Ilveksen Michael Keränen puolestaan Tapparan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tampereen kauden viidenteen paikallispeliin lähdetään poikkeuksellisesta asetelmasta: Ilves starttaa otteluun hallitsevana paikallispelivoittajana. Edellisen kerran vastaava tilanne on koettu vuosi (ja kaksi päivää) sitten. Ilves voitti marraskuussa 2015 ja pääsi puolustamaan paikallispeliherruttaan tammikuun 22. päivä – sen kamppailun Tappara kuitenkin kuittasi itselleen tylyillä lukemilla 5–0, vaikka Ilveksen ja Tuomas Tuokkolan tilalle pestatun Kari Heikkilän kuherruskuukausi oli vasta toisella viikollaan.

Tappara on kärsinyt viime vuosina paikallispelitappioita sen verran harvakseltaan, että myös Ilveksen markkinointiosasto on ottanut asetelmasta kaiken irti. Mauno Ahosen ja Jukka Emil Vanajan isännöimällä Lätkäehtoo-videolla herkutellaan jo ajatuksella Tapparan "paikallispelitappioputkesta".

Putkeen toki tarvitaan jatkoksi toinen peräkkäinen häviö.

Tammikuun alussa kotipeleissään vaisusti esiintynyt Ilves haki 1–3-vierasvoiton Tapparasta. Tahtipuikkoa heiluttelivat erityisesti Jerry D'Amigo (0+3), Juho Liuksiala (2+0) ja 30 kiekkoa pysäyttänyt Antti Lehtonen.

Loppulukemien lisäksi sen ottelun kiinnostavaa antia oli myös yleisömäärä, 6847. Se näet tarkoitti sitä, ettei Hakametsä ollut ottelussa loppuunmyyty. Ilveksen keskeneräiset omistajuusjärjestelyt tietäen tänään moni tuijottaa tulostaulun maalilukemien lisäksi myös ottelusta ilmoitettavaa katsojalukemaa. Jos se ei ala kutosella, kannattajat

Tappara on viime aikoina hävinnyt harvakseltaan Ilvekselle. Kymmenen viime kohtaamisen saldo on kirvesrinnoille murskaavasti 9–1 sisältäen kuusi voittoa varsinaisella peliajalla sekä kolme jatkoajalla tai voittolaukauksissa. 

Viime viikon molemmat ottelunsa hävinneen Ilveksen hyökkäyspäätä piristävät erityisesti Aleksi Mustosen, Michael Keräsen ja Teemu Rautiaisen paluu pelaavaan kokoonpanoon. Tappara puolestaan jatkaa tappiollisen TPS-pelin jälkeen täsmälleen samoilla hyökkäysketjuilla kuin lauantaina, vain pakkipareja on inasen muokattu.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi–Tapio Laakso–Otto Koivula; Arto Laatikainen–Olli Vainio

Jerry D'Amigo–Michael Keränen–Juho Liuksiala; Jarkko Parikka–Teemu Aalto

Teemu Rautiainen–Aleksi Mustonen–Santeri Vuoti; Ville Järvinen–Valtteri Ilomäki

Niko Ahoniemi–Markku Flinck–Brett Bulmer; Marcus Fagerudd

MV Hannu Toivonen (Antti Lehtonen)

Tapparan kokoonpano:

Henrik Haapala–Jani Lajunen–Jere Karjalainen; Pekka Saravo–Otso Rantakari

Veli-Matti Savinainen–Jan-Mikael Järvinen–Jukka Peltola; Juuso Pulli–Aleksi Elorinne

Martin Røymark–Otto Rauhala–Teemu Nurmi; Aleksander Bonsaksen–Jere Rouhiainen

Charles Linglet–Juhani Jasu–Sebastian Repo; Anton Levtchi (13:s hyökkääjä)

MV Dominik Hrachovina (Teemu Lassila)