Ilves-kippari Laakso: "Aika alkaa käydä vähiin"

Tapio Laakson peli kulkee, mutta Ilveksen ei. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Tapio Laakson peli kulkee, mutta Ilveksen ei. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilves kärsi kirvelevän tappion Mikkelin Jukureille kotihallissaan Hakametsässä. Hyvän ensimmäisen erän pelannut tupsukorvalauma otti toisessa erässä takkiin peräti lukemin 0-4.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppaileva Ilves hävisi samoilla sijoilla majailevalle Jukureille lopulta 2-5 ja ajautui pudotuspelien kannalta sen myötä erittäin ahtaalle.

Joukkuen kapteeni Tapio Laakso ei osannut antaa romahdukselle sen syvällisempää syytä.

- En tiedä yhtään mitä tapahtui. Täytyy käydä se läpi, onneksi meillä on videot käytettävissä.

Ilves on pelannut kotihallissaan nyt 16 ottelua putkeen ilman varsinaisen peliajan voittoa. Putki on liigahistoriassa jo kaikkien aikojen toiseksi pisin. Vieraissa Ilves on pystynyt napsimaan pisteitä tasaiseen tahtiin, mutta kotona virettä ei vain tunnu löytyvän.

- Samaa lajia pelataan sekä vieraissa että kotona. Tänäänkin oli ihan miehekäs lähtö kuitenkin peliin. Samaa peliä siellä pitäisi pelata sekä kotona että vieraissa, en osaa tähänkään vastata sen paremmin, Laakso pohti.

Ilveksen matka pudotuspeliviivaan kasvoi jo kahdeksaan sarjapisteeseen. Yhdentoista jäljelläolevan ottelun aikana sen kurominen umpeen alkaa olla melkoinen savotta. Pyyhettä ei kuitenkaan ole vielä heitetty kehään.

- Ei missään nimessä. Tiistaina jatkuvat pelit taas. Onneksi tässä on muutama päivää aikaa kasata ryhmä taas henkisesti. Nyt on isoja pelejä koko ajan, Laakso muistutti.

Voittavan vireen pitäisi löytyä myös Hakametsässä pian.

- Pakko sen on löytyä, jos ei halua lähteä lomille. Aika alkaa käydä vähiin.

Laakso pelasi henkilökohtaisesti jo neljännen peräkkäisen kahden tehopisteen ottelun ja sai sen myötä kasaan 200 liigapistettä. Miehestä ei kuitenkaan saanut irti kommentteja kuin joukkueen otteista.

- Ei se kyllä lämmitä yhtään, jos ottaa 2-5 turpaan. Tuntuu että tuolla oli kaksi täysin eri peliä tänään. Täytyy nyt nuohota tuo peli tarkkaan läpi, ja katsoa mitä siinä tapahtui, että noin sössittiin.