Ilves julkisti kuusi pelaajasopimusta – Pulli JYPistä ja Lepaus SaPKosta Tampereelle


Hakametsän pukukoppikäytävän kaupungin puoleisessa päässä oli tänään viime päiviä enemmän trafiikkia. Toki KalPan joukkue on majoittunut finaalien aikana "Ilves-päädyn" karun koruttomiin peruskoppeihin, mutta nyt myös tupsukorvien kaikkein pyhimpään johtavat metalliset palo-ovet olivat avoinna.

Vaikka Ilves aloittaa kesäharjoittelun vasta vapun jälkeen eli ensi viikolla, moni pelaajista oli paikalla jo tänään aamulla. 

Liigassa kahdeksanneksi yltänyt Ilves julkaisi keskiviikkona kuusi uutta pelaajasopimusta. Uusina pelaajina keltavihreisiin siirtyvät puolustaja Juuso Pulli JYPistä  ja SaPKossa Mestksen mestaruuden voittanut oma kasvatti Teemu Lepaus.

– Uudet pelaajamme haluavat kehittyä ja ottaa seuraavan askeleen omalla urallaan. Joona Koppanen oli viime kaudella yksi A-nuorten tärkeimmistä pelaajista, ja hän on vahvasti matkalla kohti NHL:ää. On hienoa, että saamme pidettyä hänet Ilveksessä ainakin ensi kauden. Teemu Lepaus on monipuolinen pelaaja, joka kasvoi Mestiksessä, ja Juuso Pulli on osoittautunut todelliseksi taistelijaluonteeksi, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi.

Ilves julkaisi myös maalivahti Waltteri Urpolahden sekä puolustaja Henry Mäntylän sekä hyökkäjäkaksikko Niko Ahoniemen ja Joona Koppasen sopimukset. Nelikosta kaikki muut paitsi Koppanen pelasivat liigajoukkueessa jo viime kaudella.

Urpolahden lisäksi Ilveksen toinen sopimusvahti on erinomaisen kauden pelannut Antti Lehtonen. 

Onko Lehtonen ykkösmaalivahti?

– Nuoret pojat kehittyvät miten kehittyvät. Urpolahti pelasi huikean kauden A:ssa ja saa nyt kehittyä niin paljon kuin haluaa. En kiellä, Kivi naurahtaa.

– Ei meillä lyödä arvojärjestyksiä lukkoon etukäteen. Yhtä maalivahtia haemme, Kivi täsmensi.

Nyt julkistettujen sopimusten myötä ei enää tarvitse arvuutella, missä Nuorten SM-liigan parhaaksi hyökkääjäksi Koppanen pelaa ensi kaudella.

Koppanen teki vastikään Boston Bruinsin kanssa kolmevuotisen NHL-sopimuksen, mutta yksivuotinen sopimus Ilveksen kanssa tarjoaa 19-vuotiaalle nuorukaiselle sopivan "seuraavan askelman".  

Päämäärä on ainakin näkyvästi esillä, sillä seurasta NHL:ään yltäneiden pelaajien valokuvat ovat kehystettyinä paraatipaikalla Ilveksen pukukoppiin johtavalla vihreäksi maalatulla tiiliseinällä.

Isokokoinen, 195-senttinen hyökkääjä teki päättyneellä kaudella Ilveksen A-nuorissa 38 runkosarjaottelussa tehopisteet 23+31=54. Koppasen plusmiinussaldo oli runkosarjassa +28. Kaudella 2015-16 hyökkääjä voitti Ilveksessä A-nuorten Suomen mestaruuden ja maajoukkueessa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Savonlinnan Pallokerhossa kaksi kautta hyökännyt Lepaus, 24, palaa Ilveksen riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Lepaus teki päättyneellä kaudella 48 runkosarjaottelussa tehopisteet 16+46=62 ja pudotuspeleissä kahdessatoista ottelussa 7+10=17. Sarjan mestarijoukkueen hyökkääjä voitti Mestiksen runkosarjan syöttöpörssin ja pudotuspelien pistepörssin. Lepaus valittiin myös Mestiksen pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Sopimuspelaajia Ilveksellä on tässä vaiheessa kaikkiaan 25.

ILVEKSEN SOPIMUSTILANNE

MAALIVAHDIT (2):

Antti Lehtonen (2019), Waltteri Urpolahti (2018)

PUOLUSTAJAT (7):

Valtteri Ilomäki (2019), Arto Laatikainen (2018), Henry Mäntylä (2019), Jarkko Parikka (2018), Juuso Pulli (2018), Olli Vainio (2018), Valtteri Viljanen (2018)

HYÖKKÄÄJÄT (16):

Niko Ahoniemi (2018), Topias Haapanen (2020), Joona Ikonen (2020), Joona Koppanen (2018), Otto Koivula (2018), Mikael Kuronen (2019) Tapio Laakso (2018), Teemu Lepaus (2019), Juho Liuksiala (2019), Ville Meskanen (2018), Teemu Rautiainen (2018), Arttu Ruotsalainen (2018), Sami Sandell (2018), Eemeli Suomi (2019), Juhani Tamminen (2018), Julius Valtonen (2019)

VALMENTAJAT:

Karri Kivi (päävalmentaja), Jouko Myrrä (valmentaja), Olli Salo (valmentaja), Markus Korhonen (maalivahtivalmentaja)

Juttua muokatta kello 15.09 muuttaen Urpolahden etunimeksi Waltteri.