Ilves ärhäkkänä ja entisellään aamujäillä – Tappara muokkasi kokoonpanojaan

Kivikovalla materiaalilla operoiva Tappara hakee teholisäystä muokkaamalla koostumuksiaan neljänteen puolivälieräkamppailuun.

Nelosketjussa hyvällä ilmeellä hyökännyt Sebastian Repo on nostettu Veli-Matti Savinaisen ja Jan-Mikael Järvisen rinnalle kirvesrintojen ykkösketjuun. Kaksi edellistä peliä koossa ollut Jani Lajusen trio jatkaa entisellään.

Lajunen ja hänen laiturinsa Kristian Kuusela ovat vielä toistaiseksi otteluparissa ilman tehopisteitä, ketjun kolmas lenkki eli Henrik Haapala saalisti pisteensä ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa hyökätessään eri ketjussa.

Lauantain jatkoerään venyneessä ottelussa eniten peliaikaa saivat – niin kuin yleensä – puolustajat.

Tapparasta eniten jäällä urakoivat Valtteri Kemiläinen (26.03) ja Aleksi Elorinne (23.48). Ilveksesn pakistosta isoimmat minuutit kellottivat Veli-Matti Vittasmäki 27.36, Olli Vainio ja Teemu Aalto 26.07.

Hyökkääjistä eniten kuormaa tuli Tapparan kakkosketjulle eli Veli-Matti Savinaiselle (23.07), Jan-Mikael Järviselle (22.44) ja Jukka Peltolalle (21.48). Ilveksen amerikkalaishyökkkääjä Jerry D'Amigo pelasi 21.28.

Ykkös- ja kakkossentterit Tapio Laakso (20.48) ja Michael Keränen olivat (20.19) jäällä käytännössä identtisen ajan – tai itse asiassa eroa tuli jokseenkin sen verran kuin Laakson ykkösketju ehti saada ottelun viimeisessä ja ratkaisevassa vaihdossa. 

Lauantain suuri sankari Otto Koivula (19.01) ja ykkösketjun toinen laituri Teemu Rautiainen (19.14) pelasivat vajaat pari minuuttia sentteriään Laaksoa vähemmän.

ILVES:

Teemu Rautiainen-Tapio Laakso–Otto Koivula; Veli-Matti Vittasmäki–Olli Vainio

Jerry D'Amigo–Michael Keränen–Aleksi Mustonen; Jarkko Parikka–Teemu Aalto

Eemeli Suomi–Santeri Vuoti–Juho Liuksiala; Arto Laatikainen–Marcus Fagerudd

Matias Sointu–Markku Flinck–Ville Meskanen; Ville Järvinen (seitsemäs puolustaja)

TAPPARA:

Veli-Matti Savinainen–Jan-Mikael Järvinen; Aleksi Elorinne–Valtteri Kemiläinen

Henrik Haapala–Jani Lajunen–Kristian Kuusela; Pekka Saravo–Blake Parlett

Teemu Nurmi–Juhani Jasu–Jukka Peltola; Aleksi Salonen–Otso Rantakari

Joona Luoto-Otto Rauhala–Martin Røymark; Alexander Bonsaksen (seitsemäs puolustaja)

Maalilla Dominik Hrchovina (Teemu Lassila)