Ilveksen Sointu sivussa pitkälle ensi vuoteen

Pitkään sivussa. Ilves tiedotti Matias Soinnun polvivamman vaativan kuuden viikon poissaolon. Jos toipumisennuste pitää paikkansa, hyvin sentterinä pelannutta hyökkääjää ei nähdä tositoimissa ennen helmikuun loppupuolta. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ilveksen päävalmentaja Karri Kiven tuore SaiPa-ottelun jälkeinen aavistus osui valitettavan tarkasti kohdalleen. Kivi uumoili Matias Soinnun saaneen loppuhetkillä vamman, josta ei selvitä säikähdyksellä.

– Ei se hyvältä näyttänyt. Itse tilannetta en nähnyt, mutta tarkoitan sitä, kun pelaajaa raahattiin tänne pukukoppikäytävälle, Kivi kuvaili tilannetta, missä Sointu tarvitsi kaksi kannattelijaa päästäkseen vaihtoaitiosta pukukoppiin. 

Tarkemmat tutkimukset varmistivat, että keskiviikkona loukkaantunut Sointu on sivussa noin kuusi viikkoa polvivamman vuoksi. Sen sijaan aiemmin ottelussa sivuun joutunut Teemu Rautiainen pääsi Sointua vähemmällä. Ilveksen tiedotteen mukaan sähäkkäliikkeinen laitahyökkääjä on sivussa alkuun noin viikon, jonka jälkeen tilannetta tarkkaillaan päivittäin.

SaiPa-ottelusta Ilvekseltä puuttui riveistään myös Brett Bulmer, jonka kahden ottelun mittainen pelikielto päättyi maanantain HPK-kamppailuun. Kanadalainen oli kuitenkin flunssassa, eikä ollut siksi kokoonpanossa. Sieltä putosi keskiviikkona myös Juho Liuksiala, jonka kuume äityi sen verran pahaksi, ettei kaukaloon ollut asiaa.

Vajetta vahvuuteen tuottavat myös Otto Koivulan nuorten MM-kisamatka ja Veli-Matti Vittasmäen sairausloma. Lyhytaikaisempien poissaolojen lisäksi Ilvestä rasittavat myös Sami Sandellin ja Jyri Niemen vammat, jotka pilaavat kummaltakin loppukauden.