Ilveksen norjalaispakki Espeland toivoo kiekollista roolia

Stefan Espeland teki Ilves-debyyttinsä Tampere Cupissa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Stefan Espeland teki Ilves-debyyttinsä Tampere Cupissa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilves lähtee alkavaan kauteen lähes täysin kotimaisin voimin. Joukkueen ainoa ulkomaalaisvahvistus on norjalaispuolustaja Stefan Espeland, joka saapuu Tampereelle Norjan liigan hallitsevana puolustajien pistepörssin ja koko liigan syöttöpörssin voittajana.

28-vuotias Espeland takoi 45 runkosarjaottelussaan Norjan liigassa peräti tehot 10+42.

Tupsukorvien kauden avausottelu ei mennyt kuin Strömsössä, sillä tuloksena oli 1-5-tappio paikallisvastustaja Tapparalle. Espeland antaakin tunnustusta vastustajalle.

- Oli hyvä päästä taas pelaamaan. Vastassa oli Suomen mestari, ja he olivat sen tittelin arvoisia, erittäin hyviä. Luistelimme ihan hyvin, mutta meillä on vielä pitkä matka edessä. Tämä nuori joukkue voi vain parantaa kauden edetessä.

Norjan liigassa erityisesti hyökkäyspelissä kunnostautunut puolustaja oli aika hukassa debyyttiottelussaan Ilves-paidassa. Mies myöntääkin pelituntuman olevan hukassa.

- En voi sanoa olevani tyytyväinen omaan peliini. Olen aika ruosteessa, yritän vain tottua uusiin varusteisiin, jäähän ja pelityyliin. Minulla on myös pitkä matka edessä, toivon että voin parantaa päivä päivältä.

Ilveksen kokoonpanossa ei ole montaa kiekollisessa pelissä kunnostautunutta puolustajaa. Espelandille lienee siis kaavailtu isoa roolia nimenomaan kiekon kanssa.

- Emme ole erityisesti vielä puhuneet roolistani valmentajien kanssa. Toivon saavani kiekollisen puolustajan roolin, sillä vahvuuteni on kuitenkin kiekolla pelaaminen. Toivottavasti saan mahdollisuuden näyttää mitä osaan sillä osa-alueella.

Ulkomaalaisvahvistukset perinteisesti kehuvat uusia kotikaupunkejaan, ja niin myös Espeland, joka on asunut Tampereella nyt reilun viikon verran.

- Kaupunki on todella hieno. Olen kotoisin Oslosta, joka on vähän suurempi kuin Tampere, mutta täällä tuntuu olevan kaikkea. Asun aivan keskustassa, ja kaikki mitä tarvitsen on lähellä. Uskon viihtyväni täällä hienosti tämän vuoden.