Ilveksen leirissä onnellisia tunnelmia, seuraavaksi vuorossa on Tapparan kohtaaminen

Aleksi Mustonen iski uransa makeimman osuman lauantaina. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tampereen Ilveksen loppukausi on ollut monella tavalla poikkeuksellisen hieno. Matka jatkuu edelleen, kun tamperelaiset onnistuivat pudottamaan Ässät äärimmäisen tiukassa ratkaisevassa pudotuspeliväännössä. Siinä ainoan maalin tinttasi ensimmäisessä jatkoerässä Aleksi Mustonen.

- Hyökkäysalueella oli aloitus ja sen jälkeen tuli pientä hässäkkää. Pääsin siinä lopulta laukomaan maalia kohti, ja nyt sattui menemään sisään. Ihan varmasti urani makein maali tähän mennessä, Mustonen maiskutteli.

"Tavoite oli päästä jatkoon, ja siinä onnistuimme"

Ottelun kiistattomin hahmo oli Ilveksen tolppien välissä seisonut Antti Lehtonen. Hän torjui 36 kertaa, ja mukaan mahtui muun muassa yksi mailatorjunta, mikä on lähellä kauden komeimman kopin titteliä.

- Tunnelma on totta kai hyvä. Tavoite oli päästä jatkoon, ja siinä onnistuimme. Minulla riitti tasaisesti hommia, mutta puolustus pelasi silti edessäni tosi hyvin. Itse pystyin olemaan voittava maalivahti, Lehtonen näki.

Puolustaja Teemu Aalto oli tyytyväinen siihen, että joukkue onnistui jatkoerässä omassa maalipaikassaan. Toisinkin olisi nimittäin voinut käydä.

- Ässillä oli siinä aikaisemmin pari hyvää paikkaa, mutta he eivät niistä osuneet. Onneksi me oman tilanteemme käytimme hyväksi. Nyt voi puhua, että oli todellakin yhden maalin peli, Aalto hymähti.

Valmentaja Karri Kivi kehui koko ottelusarjaa poikkeuksellisen hienoksi.

- Tämä oli yksi hienoimmista pudotuspelisarjoista, missä olen ollut mukana. Taistelu oli rehtiä ja reilua. Jatkoerässä onni oli puolellamme, ja saimme iskettyä tarvittavan maalin. Hieno fiilis tietysti pelaajien ja Ilveksen taustahenkilöiden puolesta, Kivi tunnelmoi.

"Ensi viikolla Tampereella puhutaan aika paljon jääkiekosta"

Ilves pääsee nyt tavoittelemaan unelmaansa puolivälierissä, missä joukkue kohtaa paikallisvastustaja Tapparan. Kivi ei perinteidensä mukaisesti ole uhrannut taistolle suuremmin ajatuksia vielä tässä vaiheessa.

- En ole kyllä yhtään miettinyt Tapparaa, vaan ajatukset ovat olleet Ässissä. Varmasti siellä on paljon ihmisiä katsomassa jokaista peliä, ja ensi viikolla Tampereella puhutaan aika paljon jääkiekosta, Kivi näki.