Ilveksen komea historia nyt verkossa

 

Perinnettä myös koppikäytävällä. Ilves tuo menestykestä historiaansa esille myös Hakametsän pukukoppikäytävällä, mistä löytyvät seuran kaikkien NHL-pelaajien valokuvat. Kuva: JP Mikola

Kesä on paitsi ruskettumisen, myös ruskettuneiden asiakirjojen aikaa. Viime viikolla uutisoimme, että Urheilumuseo on digitoinut Jääkiekkoliiton arkistoon kuuluvat A-maajoukkueen ja naisten maajoukkueen ottelupöytäkirjat sekä osan vanhoista Jääkiekkokirjoista. 

Nyt netistä löytyvät myös Suomen menestyksekkäimmän seuran vaiheet, kun Ilveksen jääkiekkohistoria on digitalisoitu yhden verkkosivuston alle.

Perinteikkään seuran historiaa esittelevän sivuston tehtävänä on säilöä pitkä ja perinteikäs kiekkotaival yhteen paikkaan sekä kerätä ja taltioida sitä tulevaisuudessa digitaaliseen muotoon.

Suurin osa nykyisestä sisällöstä perustuu vanhan Ilves.com-verkkosivuston kattavaan historiaosioon, joka on uudistamisprosessin myötä kasvanut entisestään uusilla aineistoilla. Sivustolta löytyvät muun muassa kausi-, pelaaja- ja joukkuetilastot vuodesta 1931 tähän päivään saakka sekä vanhoja uutisia, haastatteluja ja otteluraportteja. Sivuston eri osa-alueita tullaan päivittämään lisää vuoden loppuun mennessä.

– Ilves on perinteikäs seura ja todella iso osa suomalaista jääkiekkohistoriaa. Tiedon kerääminen on ollut valtava urakka, johon ovat monet vapaaehtoiset yhdessä osallistuneet. Hienoa, että olemme saaneet kaiken tämän koottua yhteen paikkaan, kertoo Ilves-Hockey Oy:n markkinointijohtaja Jukka Hirsimäki.

Historiasivuston on tuottanut Jere Grönholm. Uudistettu Ilves-historia löytyy osoitteesta www.ilveshistoria.com.