Ilvekselle hyökkääjävajetta, Sointu ja Rautiainen loukkaantuivat

Ulkoilmaottelun mieluisista muistijäljistä ei ollut enää tietoa, kun Ilves palasi tuttuun Hakametsän kotipyhättöönsä. SaiPa haki vieraskaukalosta 2–1-voitollaan täydet kolme pistettä ja nousi jo kahden pisteen lähituntumaan sijalla 12 olevasta tamperelaisjoukkueesta.  

Varsinaisesta kotikammosta puhuminen olisi paniikin lietsomista, mutta tyly fakta on, ettei Ilves ole nykyvireessään erityisen ilkeä isäntä vierailleen.

Päävalmentaja Karri Kivi kaipasi joukkueeltaan vähän samankaltaisia räyhäkkäämpiä otteita kuin Pohjois-Amerikassa ontuvien Nuorten Leijonien valmennusjohto omiltaan.  

– Peli ei ollut sellaista kuin olisin halunnut, vaikka ei tässä sellaista kipsiä näkynyt kuin joissakin peleissä on ollut.. Haluaisin sankaruutta, sellaista kilpailullisuutta, että joku nousisi ja muuttaisi suunnan niin, että matsi ei vain valuisi, Kivi sanoi.

Toisen erän alkajaisiksi tullut SaiPan maali jäi ottelun viimeiseksi. Tomi Leivo sai voittomaalin nimiinsä vain 10 sekunnin pelin jälkeen.

– Nytkin oli kaksi erää aikaa tehdä jotain sellaista, että olisimme ansainneet ja saaneet enemmän. Olisi joku tehnyt jotain, se oli maalin peli kuitenkin, Kivi mietti.

– Olemme puhuneet tietyistä asioista positiivisesti, mutta jokainen kapsahti samaan kuoppaan vuoron perään ekan vitosen aikana.

– Varmaan kaikkia muita keinoja on yritetty, muttei sitä että jäpitän siellä (kopissa) vakavan näköisenä, Kivi pohti – ja esitti niska kyyryssä erityisen vakavan näköistä.

Päätöserä ei tuonut enää lisäosumia kummallekaan, mutta ikäviä ja erikoisia sattumuksia nähtiin. Ensin Ilveksen Matias Sointu menetti eriskummallisessa SaiPa-pelaajan takajalan kurotuskampissa tasapainonsa, liukui päin sivulaitaa ja talutettiin kivusta irvistävänä pukukoppiin.

– Ei se hyvältä näyttänyt. Itse tilannetta en nähnyt, mutta tarkoitan sitä, kun pelaajaa raahattiin tänne pukukoppikäytävälle,  Kivi sanoi, mutta ei osannut vielä tuoreeltaan antaa tarkempaa diagnoosia.

Heti seuraavassa vaihdossa SaiPan Brock Trotter otti ns. myllyt Michael Keräsen kanssa. Ottelu ei muutenkaan ollut Keräselle mitenkään tavanomainen, sillä hyökkääjä oli saanut siirron nelosketjuun.

– Kyllähän sitä ketjua Keränen–Mustonen-Rautiainen koetettiin. Varmaankin seitsemän peliä yrittivät yhdessä, mutta ei se lähtenyt rullaamaan, eikä siitä pelaamisesta tullut sen näköistä kuin olisimme halunneet. Siinä tilanteessa pitää hakea jostakin sitten lisää, Kivi perusteli.

Ottelun edetessä koostumukset elivät, sillä Ilvekseltä putosivat riveistä myös tällin saanut Teemu Rautiainen ja Juho Liuksiala, jonka urakka jäi kuumeen vuoksi kesken jo alkuverryttelyn jälkeen. Hyökkääjistä sivussa olivat myös Brett Bulmer sekä Kanadassa nuorten MM-turnauksessa mukana oleva Otto Koivula.