Ilvekseen palannut Hirsimäki: Anti on avoin kaikille

Ilveksen tuoreen hallituksen jäsen Jukka Hirsimäki seurasi Pelicans-ottelua osan aikaa myös pressikatsomosta. Lahtelaiset veivät voiton lukemin 1–4. Kuva: JP Mikola

Uuden Ilveksen tuore hallitus piti keskiviikkona järjestäytymiskokouksen. Sen aiheena oli suunnattu osakeanti, uutta hallituksen puheenjohtajaa ei vielä valittu.

– Anti alkaa ensi maanantaina eli 13. helmikuuta. Takarajaa sen päättymisestä ei vielä ole päätetty, hallitus päättää sen myöhemmin, kertoo hallituksen jäsen Jukka Hirsimäki.

Ässien toimitusjohtajan paikan syksyllä jättänyt Hirsimäki seurasi eilistä Ilves–Pelicans-ottelua Hakametsän lehtereillä. Yleisömäärä jäi 4 398:aan eli oli vain aavistuksen korkeampi kuin Hakametsän alkukauden lukema 4 364.

– Kyllähän tämä alle tavoitteen on, eikä näytä siltä, että tilanne runkosarjan osalta enää korjaantuisi, Hirsimäki myöntää.

Tiistaina kerrottiin, että seuran pitkäaikainen pääomistaja Vincent Manngard luopui omistusosuudestaan muodollisella euron kauppahinnalla. Manngardin 49,5 prosentin omistusosuus siirtyi toistaiseksi Ilves ry:lle ja "Ilves ry:n lähipiirille". Samalla Manngardin kerrottiin antaneen saataviaan anteeksi 930 000 euron edestä.

Talousvaikeuksissa kärvistelevä Ilves on yhä velkaa monelle taholle, muun muassa verottajalle, Tampereen kaupungille ja varustetoimittajalle. Myös hallituksen ex-puheenjohtaja Hannu Meskanen on eräs saamapuolella olevista.

– Ihan tarkkaa tilannetta en osaa sanoa, mutta jos anti tuottaisi 2–2,5 miljoonaa euroa, se olisi aika ideaali. Silloin jäisi vielä vähän vaivan palkkaakin pöydän putsaamisen lisäksi, Hirsimäki muotoilee.

– Aika moni liigaseura on vuosien varrella tervehdyttänyt talouttaan. Siitä on kokemuksia monella suunnalla, nyt on Ilveksen vuoro. Ei tämä nyt mikään ennen kokematon tilanne ole.

Tiistaina julkisuuteen levisi yleisesti tieto 300 000 euron sitoumuksista. Siinä oli sanamuotoon liittyvä väärinkäsitys.

– Alustavia sitoumuksia on 300 000 osakkeesta, ja kun kappalehinta on viisi euroa, se tarkoittaa sitä, että nyt ollaan jo aika lähellä 1,5 miljoonaa euroa, Hirsimäki laskee.

Uusia osakkeita annetaan merkittäväksi vähintään 1 500 000 euron ja enintään 3 000 000 euron arvosta. Hallitus valtuutettiin päättämään tahoista, joille anti suunnataan.

– Osakkeita voivat merkitä sekä nykyiset osakkeenomistajat että kokonaan uudet. Suunnattu anti on juristikieltä, kyllä se anti on avoin sekä nykyisille että uusille, Hirsimäki vahvistaa.