Ilkka Sinisalo on poissa

Suomalaisen jääkiekkoilun NHL-uranuurtajiin lukeutunut Ilkka Sinisalo on kuollut. Hänen pitkäaikainen seuransa Philadelphia Flyers kertoo 58-vuotiaan entisen hyökkääjän kuolleen rauhallisesti kotonaan Suomessa.

Ilkka Sinisalo oli 1980-luvulla harvalukuisen suomalaisjoukon selkeimpiä menestyjiä NHL-jäillä. Taalakaukaloissa yhteensä 582 ottelua pelannut laitahyökkääjä kohosi arvostettuun asemaan Flyersissa, jonka riveissä hän pelasi yhteensä yhdeksällä kaudella. Parhaalla kaudellaan Sinisalo iski peräti 39 osumaa, ja hän pelasi myös kahdesti Stanley Cup -finaaleissa keväällä 1985 ja keväällä 1987.

– Ilkka oli erittäin hyvä pelaaja, loistava joukkuekaveri, mutta ennen kaikkea hieno persoona ja ystävä meille kaikille. Meillä oli ilo työskennellä hänen kanssaan pitkään ja jäämme kaipaamaan häntä, Flyersin general manager ja Sinisalon entinen pelitoveri Ron Hextall toteaa seuran tiedotteessa.

NHL-uransa lopulla Sinisalo edusti myös Minnesota North Starsia ja Los Angeles Kingsiä.

Suomessa Sinisalo pelasi HIFK:n riveissä ennen NHL-vuosiaan ja voitti SM-kultaa keväällä 1980. Uransa viimeisinä vuosina hän edusti HPK:ta, Ilvestä, Kärppiä ja Kiekko-Espoota. Hän toimi lisäksi espoolaisseuran toimitusjohtana peliuransa jälkeen vuosina 1997–1999. Sinisalo toimi myös pitkään Philadelphia Flyersin pelaajatarkkailijana Euroopassa.

Suomea Ilkka Sinisalo edusti maajoukkueen paidassa 42 kertaa esiintyen muun muassa vuoden 1981 Canada Cupissa sekä kevään 1982 MM-kotikisoissa. Hänet aateloitiin jääkiekkoleijonaksi pian peliuran päättymisen jälkeen vuonna 1997.