Iiro Vehmanen haluaa näyttää epäilijöille

Pitsiturnaus ei ole perinteisesti se kaikkein tärkein näyttöpaikka pelaajille, mutta eri joukkueissa koeajalla oleville pelureille se on iso mahdollisuus. Yksi tällaisista pelaajista on Ässissä try-out-sopimuksella pelaava 26-vuotias Iiro Vehmanen.

Ässien harjoituksissa puolustaja on helppo erottaa jäältä jo sen perusteella, että hänen kasvoillaan on kaikkein levein hymy. Vehmanen ei ole ehkä maan lahjakkain jääkiekkoilija, mutta hän on raivannut tiensä eteenpäin kovalla asenteella ja värikkäällä persoonallaan. Työntekoakaan hän ei ole koskaan pelännyt.

"Olen keväästä asti nauttinut jokaisesta hetkestäni Ässissä"

- Ässät on minulle tärkein seura maailmassa, ja jo pelkästään tämän porukan mukana harjoitteleminen merkitsee itselleni todella paljon. Aivan kaiken tulen tekemään sen eteen, että saisin koko kauden sopimuksen patapaitoihin. Olen keväästä asti nauttinut jokaisesta hetkestäni Ässissä, Vehmanen painotti.

Vehmanen ei ole pelaaja, jolle olisi koskaan povattu pelipaikkaa SM-liigasta. Ilveksen valmentajana tulevalla kaudella toimiva Karri Kivi on esimerkiksi ilmoittanut, että siinä vaiheessa hän aikoo olla katsomossa, kun Vehmanen debytoi liigassa. Sopimus on vielä monen mutkan takana, mutta Vehmanen itse uskoo mahdollisuuksiinsa koko sydämestään.

- En tiedä uskooko kukaan muu loppukauden sopimuksen, mutta minä uskon siihen ihan täysillä. Minkäänlaista kakkossuunnitelmaa en halua edes ajatella. Tätä seuraa olen aina rakastanut, mutta kevään harjoitusviikkojen aikana olen kiintynyt pelikavereihinkin sen verran, ettei noista jätkistä haluaisi enää erota, Vehmanen totesi.

"Meinaan herkistyä, kun edes ajattelen asiaa"

Pitsiturnauksessa Vehmanen saanee ensimmäisen mahdollisuuden todistaa tasonsa. Vuonna 2010 Ässien A-nuorten kapteenina toiminut pelaaja aikoo jättää jäälle kaikkensa.

- Meinaan herkistyä, kun edes ajattelen asiaa. Sillä on valtava merkitys, että pääsen pelaamaan Ässien edustuksen mukana perinteisessä Pitsiturnauksessa. Tämä ei silti todellakaan ole mikään Vehmanen-show, vaan seuran logo edellä painetaan kaukalossa. Nyt minun pitää vain näyttää kaikille, mihin parhaimmillani pystyn, Vehmanen hymyili.