Hyvää yötä, HIFK – Tappara sammutti valot

Avausmaali toisessa pelissä putkeen. Tapparan Kristian Kuusela on iskenyt 1-0 ja Aleksander Bonsaksen onnittelee. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Huh huh, olipa puolitoistaminuuttinen.

Häviöllä ollut Tappara iski minuutissa ja 32 sekunnissa kolme maalia ja käänsi HIFK:n 2–1-vierasjohdon hujauksessa 4–3-johdokseen. Se jäi myös lopputulokseksi, Tapparan viides peräkkäinen finaalipaikka sinetöityi maalein 4–2 (1–1, 0–1, 3–1).

Samalla viidennen peräkkäisen finaalipaikan todennäköisyys nousi Hakametsän jäähallin kattorakenteiden tasolle – niin kuin myös meteli hallissa.

Tapparan hallin 52-vuotiaita betonirakenteita järisyttänyt tyrmäysisku ajoittu päätöserän alkuun. Aikavälillä 43.49–45.21 nähtiin kolme kirvesrintojen maalia ja yksi HIFK-vahti räpylän kautta tolppaa nuollen kulmaan päätynyt kiekko.

Tapparan sankariksi nousi kapteeni Jukka Peltola, joka iski 2–2-tasoituksen ja 3–2-johto-osumat 37 sekunnin välein. Yht'äkkiä kamppailu ei enää ollutkaan HIFK:n peli, vaan isäntien viidennen peräkkäisen finaalipaikan odottelua. 

Peltolan toisesta tyrmäysiskusta ehti kulua vaivaiset 55 sekuntia, kun Teemu Nurmi teki ylivoimalla lukemiksi 4–2. Kahden maalin Peltolan lisäksi IFK:lle ilkeimpiä ovat olleet Blake Parlett (0+2), Veli-Matti Savinainen (0+2) ja Henrik Haapala (0+2).

Kolmannen ja neljännen Tappara-osuman välissä IFK vaihtoi myös maalivahtia. Konkari Niklas Bäckström teki tolppien välissä tilaa Kevin Lankiselle. 

Vahvasti vajaamiehinen IFK yritti, mutta ei onnistunut estämään Tapparan finaalijunaa suistumasta raiteiltaan. Hakametsässä pelataan mestaruudesta viidentenä keväänä peräkkäin.

Se on 2000-luvun kivikovaa kiekkofaktaa.

Juttua muokattu 20.53 – lisätty lopputulos.