"Hyvä joukkue ottaa runkosarjasta mukaan hyviä asioita"

Ei ole ensimmäinen kerta, kun Lasse Kukkonen höyryää kaukalossa ”häkki” päässä.

– Valitettavan usein tätä on joutunut käyttämään, Kukkonen sanaili tiistain jääharjoituksen jälkeen.

Voisi kuvitella, että häkki supistaa näkökenttää tai muuten hankaloittaisi pelaamista, mutta Kukkonen ei valita.

– Yllättävän nopeasti tähän tottuu, eikä se vaikuta pelaamiseen millään tavalla, kapteeni varmensi.

Kukkonen sai viime torstaina TPS-ottelun kolmannessa erässä kiekon voimalla kasvoihinsa. Mies palasi kaukaloon vielä loppuminuuteiksi, ja vaikutti siltä, että hän olisi pystynyt pelaamaan jo lauantaina Lahdessa.

Mutta toisin kävi.

Poskionteloon oli tullut reikä, poski turposi, ja Kukkonen joutui huilaamaan Pelicans-ottelun. Hän aloitti antibioottikuurin, lepäsi vielä sunnuntain ja maanantain, mutta palasi tiistaina ruotuun.

Haastatteluhetkellä poski oli hieman turvoksissa, ja haavauma oli käytännössä nuppineulan pään kokoinen ilmestys. Murtuma paranee itsestään, eikä se vaadi operaatiota.

"HIFK:n riveissä pelaa Kukkosen hyvä ystävä sekä KHL-, SHL- ja maajoukkuevuosien aikainen kämppäkaveri Juhamatti Aaltonen, joka aiemmin tällä kaudella on venyttänyt tiuhaan maaliverkkoa Jussi Rynnäksen selän takana."

Kärpät aloittaa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen eli kansan suussa ”säälipleijarit” keskiviikkona kotiareenallaan Raksilassa. Vastassa on HIFK, joka oli ennen kautta yksi vahvimmista mestarisuosikeista. HIFK:n lopullinen sijoitus runkosarjassa oli yhdeksäs.

– On tietysti tärkeää olla valmis, koska joukkuetta mitataan heti ensi sekunnista alkaen, Kukkonen aprikoi.

HIFK:n riveissä pelaa Kukkosen hyvä ystävä sekä KHL-, SHL- ja maajoukkuevuosien aikainen kämppäkaveri ja Iin ihmemies Juhamatti Aaltonen, joka aiemmin tällä kaudella on venyttänyt tiuhaan maaliverkkoa Jussi Rynnäksen selän takana.

– Juhis on huippuyksilö, mutta emme me yksinomaan häntä mieti. Siellä on paljon yksilötaitoa, esimerkiksi Roope Hintz, Kai Kantola ja Joonas Rask. Viisikkona puolustaminen on se meidän juttu, Kukkonen alleviivasi.

"Runkosarjasta ei saa mitään mukaan, mutta kaikesta pitää oppia. Hyvä joukkue ottaa sieltä mukaan hyviä asioita."

Kärppien osalta runkosarja päättyi kahdeksanteen sijaan, vaikka aivan loppumetreille saakka haarukassa olivat jopa kuudes sija ja suora paikka puolivälierissä. Kukkosen mukaan joukkueen ilmapiiri on hankalasta taivalluksesta huolimatta ”ihan hyvä”.

–Paljon on vettä virrannut, ja joukkue on kasvanut kauden aikana paljon. Olemme valmiita uusiin haasteisiin.

Runkosarja näytti, että välillä Kärpät pelasi miehekkäästi ja rouhi pisteitä, mutta tuon tuostakin kaukalossa pyöri lauma pelaajia, jotka pelasivat ns. ”sattumakiekkoa”.

–Runkosarjasta ei saa paljon mukaan, mutta kaikesta pitää oppia. Hyvä joukkue ottaa sieltä mukaan hyviä asioita, Kukkonen muistutti.