Huippuvireinen Koivula löysi tehovireen haastattelusta

Otto Koivula on neljän ottelun pisteputkessa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Otto Koivula on neljän ottelun pisteputkessa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilveksen 18-vuotias hyökkääjä Otto Koivula on ollut iso osa tupsukorvien viime aikojen tasonnostoa ja nousua mukaan pudotuspelitaisteluun. New York Islandersin neljännen kierroksen varaus syötti torstaina kaksi osumaa, kun Ilves kaatoi kotikaukalossaan HPK:n selvästi 4-0.

Tamperelaiset nousivat voiton myötä tosissaan mukaan pudotuspelikamppailuun vain kahden pisteen päähän viimeistä jatkopelipaikkaa hallussaan pitävästä Vaasan Sportista. Fiilikset Koivulalla olivat sen mukaiset.

- Kyllä on aika hienot fiilikset. Oli massiivinen voitto, ja taisi Sportkin tänään hävitä. Hienolta tuntuu, tarina jatkuu, Koivula maalailee.

Kamppailu pudotuspelipaikasta on myös pelaajien mielessä.

- Tässä on vielä paljon pelejä jäljellä. Otimme tärkeät pisteet sekä HIFKistä että HPK:sta, jotka ovat molemmat kovia joukkueita. Maistuu vielä entistä enemmän, kun on tällainen tiukka taistelu kymppi- ja ysisijoista.

Koivula on ollut yksi viime viikkojen kuumimmista liigapelaajista. Edelliseen seitsemään otteluun on syntynyt komeat tehopisteet 3+7. Ennen putken alkamista Koivula harmitteli Kiekkoareenan haastattelussa tehottomuuttaan. Mistä tehovire löytyi?

- Eiköhän se siitä haastattelusta lähtenyt, Koivula naurahtaa.

-Vähän heräilin, kun aloin itsekin miettiä, ettei ole oikein kulkenut, ja taisin sanoa sen ääneenkin.

Ilveksen sairastupa on alkanut viime aikoina hiljalleen tyhjentyä ja ketjukoostumukset ovat vakiintumassa. Koivula on hyökännyt Ilveksen ykkösketjussa Tapio Laakson ja Teemu Rautiaisen rinnalla.

Kyllähän se on aina kiva tehdä pisteitä.

- Hyvä ketju on ollut, meillä on hyvät kemiat. Siinä on mukava pelata: Tapsa on kovasti työtä tekevä pelimies. Huikean kokenut, ja osaa kyllä neuvoa. Rautsi on todella taitava, ja hänen kanssaan on hyvä pelata, kun hän ajattelee pelistä samallalailla kuin minäkin.

- Siinä ketjussa on kaikin puolin hyvä pelata, siitä se menestys varmaan kimpoaa. Ja tietysti onnistumiset ruokkivat onnistumisia, kyllähän se on aina kiva tehdä pisteitä.

Ilves kohtaa seuraavaksi lauantaina Hakametsässä paikalliskilpailija Tapparan. Torstaina voittolaukauskilpailussa Pelicansille Lahdessa taipuneet kirvesrinnat ovat olleet Ilvekselle tällä kaudella paha vastus.

- Tappara vähän huilautti tänään kärkimiehiään, tulevat varmaan lauantaina sitten mukaan - tai toivottavasti eivät tulisi! Ei vaan, ei se meidän peliin vaikuta. Ladataan akut, ja ollaan lauantaina taas valmiita.

Keskinäisten otteluiden tehopisteet tämän kauden kohtaamisista ovat 10-5 Tapparan hyväksi.

- Tappara on ollut kova paikallispeleissä. Vähän on näyttänyt, että me jopa hallitsemme niitä pelejä ja olemme kuskin paikalla, mutta sieltä ne ovat vaan tulleet ohi.

- Siihen pitää olla hereillä, että jos johtoon pääsemme, niin pitää pelata niin kuin tänään: järkevästi, eikä saa antaa vastustajalle paikkoja. Siihen pitää kiinnittää huomiota.