TPS ja Tappara tarjoilivat huippupelin – Jussi Tapola löysi vikaa tuomareista

Tapparan runkosarjavoitto varmistui aiemmin tällä viikolla, mutta Liigan kärkiryhmien kohtaamisesta ei puuttunut lauantaina latausta. TPS ja Tappara tarjosivat lähes 11 000 katsojalle laadukkaan ja kansaa viihdyttäneen taiston. Kotijoukkue löysi päätöserään isomman vaihteen ja kiri kahdella maalilla niukkaan 2–1 -voittoon. 

Kaukalossa nähtiin niin yksilötason huippusuorituksia kuin tarkkaa viisikkopelaamistakin. Orastavaa playoff-tunnelmaa nostattivat lisäksi nyrkkihippasille ryhtyneet Martin Berger ja Sebastian Repo. Turkuhallilta tuskin poistui kovin tyytymättömiä katsojia.

Tapparalla ei ottelussa ollut kuin henkistä panosta, kirvesrintojen luotsi Jussi Tapolaa häviö jäi silti kaivelemaan. Hän jakoi tunnustusta TPS:n laadukkaalle esitykselle, mutta isäntien voittomaali olisi hänen mielestään pitänyt hylätä. Patrik Virran sivaltaessa Palloseuran johtoon Jerry Ahtolan luistimet liikkuivat Tapparan maalivahdinalueen tietämillä.

– Rehellisesti sanottuna TPS oli parempi ja ansaitsi voittonsa, paljon oli tapahtumaa ja hallissa tunnelmaa. Kyllähän tässä vähän kevään pelien tuntumaa oli, varsinkin miten tämä ratkesi. Tuomarit ja otteluvalvoja olivat sitä mieltä, että tällaiset maalit täytyy kevään peleissä hyväksyä, Tapola harmitteli.

– Siellä oli selvästi TPS:n pelaaja alueella. Näistä on puhuttu koko ajan. Nämä pitää vaan saada kaikki samalle linjalle. Jos tuomarit ovat sitä mieltä, että tällainen hyväksytään, sitten hyväksytään ne kaikki.

Voitto turvasi mustavalkoisten asemaa sarjakakkosena, mutta suurempi merkitys voitolla saattoi olla henkisesti. Voitolla TPS nousi ainoaksi joukkueeksi, joka on tällä kaudella ottanut Tapparaa vastaan keskinäisistä peleistä tuloksellisen yliotteen. TPS nappasi runkosarjan neljästä kohtaamisesta kolme niukkaa voittoa.

Voitto katkaisi myös turkulaisten neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputken.

– Tämä oli todella iso voitto meille. Viime viikkojen pelit eivät ole olleet huonoja, mutta se ei ole ollut normaalia TPS-kiekkoa. Tänään olimme kärsivällisiä erittäin hyvää joukkuetta vastaan, emme lipsuneet identiteetistämme, vaikka Tappara yritti sitä. Halusimme kolmanteen erään tullessa räjäyttää areenan katon ilmaan, ja teimm sen. Osoitimme kovaa luonnetta ja sen varaan on hyvä rakentaa, summasi isäntien avausmaalin iskenyt Eric Perrin.