Oskari Setäsen huippuvire ei auttanut – TPS päästi Pelicansin ohituskaistalle

 

SE-TÄ-NEN! Turkuhallin äänekäs katsomonosa julisti rakkauttaan Oskari Setäselle 50 minuutin huippuesityksen jälkeen. TPS-maalivahti oli napannut jälleen yhden loistotorjunnan ja tehnyt tyhjäksi jo kolmisenkymmentä ahkerasti laukoneen Pelicansin lähentely-yritystä. Sitten tapahtui jotain.

Tarkalleen ottaen tapahtui vääjäämätön.

Pari erää ottelua aktiivisella pelillään pääosin hallinnut kotijoukkue tarjosi päätöserässä malliesimerkin siitä, miten 1–0 -johtoa ei kannata puolustaa. TPS jätti aloitteet, kiekollisen pelin hallinnan ja ruhtinaallisesti tyhjää jäätä lahtelaisille, ja lopulta Setäsenkin muuri mureni.

Hannes Björninen kuittasi Henrik Tallinderin turhan jäähyn ja tasoitti ottelun millintarkalla laukauksella runsaat kolme minuuttia ennen loppua. Toinenkin sarjapiste lipsahti turkulaisten käsistä jatkoajan päätösminuutilla, kun Justin Hodgman ylätti Setäsen avopaikasta yhtä lailla loistokkaalla laukauksella.

– Me passivoiduttiin, olisi pitänyt ehdottomasti jatkaa hyvää hyökkäyspeliä ja pitkiä hyökkäyksiä. Tuo on tosi raskasta, kun jahdataan koko ajan kaveria omassa päässä, Setänen summasi.

Ennen päätöserää Palloseuralla oli tilaisuutensa repiä reilumminkin kaulaa vierasjoukkueeseen, mutta Timi Lahtinen oli ainoa maalinteossa onnistunut turkulainen. Lahtelaiset olivat pelillisesti pitkään lievässä alakynnessä, mutta loivat tukun vaarallisia paikkoja.

Kolmannessa erässä Setänen torjui 13 kertaa, ennen ja jälkeen tasoitusosuman hän venyi lukuisiin huippupelastuksiin Pelicansin painaessa peliä jatkuvasti TPS-päätyyn.

Setänen totesi oman pelivireen olleen henkisesti hyvällä tolalla jo pitkään, mutta torstaille osui lähes täysosumailta, joka lähenteli TPS-torjujan kauden parasta. Kanadalaiskliseen mukaan hän tarjosi joukkueelleen mahdollisuuden voittoon, mutta TPS ei sitä osannut hyödyntää. 

– Totta kai harmittaa. Hyviä torjuntoja ja hyvältä tuntui, omasta mielestä viimeiset minuutkin meni ihan hyvin. Mutta tällaista tämä on, joskus voitto tulee meille vähän huonommalla pelillä ja joskus käy näin. Mutta annetaan kaverille myös kunniaa, ne olivat hyviä laukauksia. He voittivat ne yks-ykköset mua vastaan, Setänen tunnusti.