TPS nollasi Jukurit Dave Spinan johdolla – katso huippuhetket

TPS nousi sarjakakkoseksi varmaotteisella kotivoitolla Mikkelin Jukureista. 3–0 -voiton takuumies oli nollapeliin venynyt maalivahti Oskari Setänen. Täydet sarjapisteet sinetöi kuitenkin tehohyökkääjä Dave Spina kahdella osumallaan.

Spinaa on helppoa luonnehtia pelaajaksi, joka elää pisteistä ja maaleista. Niinpä kolmannen erän osin onnekkaatkin osumat olivat jotain muuta kuin tammikuisen tiistai-illan arkikauraa, sillä TPS-laiturin edellinen maali oli lähes kuukauden takaa. Spina on kerännyt tiiviissä pelitahdissa tasaisesti pisteitä, mutta maalilukemat eivät vain ole viime kausien luokkaa.

Kahdeksan maalia kuluvalla kaudella viimeistellyt amerikkalainn ei kuitenkaan myönnä ehtineensä tuskastua.

– Joukkue pelaa tällä hetkellä niin hyvin, etten ole turhautunut. Olen silti saanut pisteitä ja pystynyt auttamaan joukkuetta, ei sillä suuresti ole väliä teenkö minä vai joku muu sen maalin.

– Mutta tuntuu tämä tietysti hyvältä, maalit tuovat aina itseluottamusta. Olen kuitenkin ollut tyytyväinen tätä ennenkin, tässä joukkueessa on nyt helppoa pelata, Spina summaa hymyillen.

Vastustajilla riittää toden teolla päänvaivaa, jos edellisillä kausilla parinkymmenen maalin rajaa hätyytellyt amerikkalainen löytää tiukan maalintekovireen kevään kirkastuessa. Laajalla rintamalla onnistumisia takonut TPS on ilman Spinan maalejakin tehnyt kovaa tulosta viime ajat: tiistain voitolla sarjakakkoseksi noussut turkulaisryhmä on kymmenessä viime ottelussaan venynyt pisteille. 

Spina ei itse hämmästyisi, vaikka alkaisi heilua eri tahtiin kuin tähän mennessä. Omaan peliinsä hän on pääosin tyytyväinen. Ja Jukureita vastaan onnikin oli jenkin puolella, sillä jälkimmäinen osuma livahti verkon perukoille jukuripuolustajan luistimesta Spinan yrittäessä syöttää maalinedustalle.

– En ole pelannut mitenkään eri tavalla kuin aiemmin, joskus kiekko ei vain pompi omaan suuntaan. Paikkojen puolesta minulla voisi olla 25 maalia tälläkin kaudella. Paikkoja on riittänyt jatkuvasti ja kun niitä pystyy luomaan, jossain vaiheessa siitä seuraa onnistumisia. Nyt kävi vähän tuurikin, joskus niinkin päin, Spina pohtii.

Jukurit esitti Turusssa varovaisen viisasta vieraspelaamista, eikä TPS:kään varsinaisesti säkenöinyt edellisen Tappara-voiton tapaan. Sarjapisteet ovat kuitenkin yhtä arvokkaita, vaikka ne heltisivätkin itseluottamusta huokuvalla perusraatamisella. TPS teki sen mitä piti.

– Tapparaa vastaan oli todella tiukka huippuottelu ja hoidimme sen hienosti. tämä oli erilainen peli. Piti raataa voitto vähemmän loistokkaalla työllä. Hyvä joukkue pystyy ottamaan tällaisia voittoja. Ja onnistumiset ruokkivat koko joukkuetta, huomenna ei väsytä ja kaikki ovat virkeinä seuraaviinkin peleihin. Elämä kotonakin tuntuu vähän helpommalta, kun voittoja tulee, TPS-hyökkääjä valottaa jääkiekkoilijan sielunmaisemaa.