Huikea suomalaisviikko noteerattiin NHL:ssä – viikon kolmesta kovimmasta kahdella kärppätausta

Huh huh, olipa osuva viikko oululaiselle jääkiekkoilulle. Kun NHL palkitsi viikon kolme tähteä, mukana olivat Sebastian Aho ja Mikael Granlund. Ja vieläpä hyvistä syistä. 

Viikon ykköstähdeksi nimetty Aho latoi viime viikolla nuoren NHL-uransa ensimmäisen hattutempun ja teki viikolla toisessakin ottelussa joukkueensa Carolina Hurricanesin voittomaalin.

Kärppäkasvatti Ahon kohdalla NHL jakoi krediittiä myös Raumalle mainitsemalla, että kesän 2015 NHL-varaustilaisuuden numero 35 on syntynyt Raumalla.

Tällä hetkellä Aho on tulokkaiden pistepörssin kolmantena 31 (16+15) tehopisteellään. Viime viikon alkajaisiksi Aho sai tunnustusta myös A-maajoukkueen päävalmentajalta ja ex-seurajoukkueluotsiltaan Lauri Marjamäeltä. Marjamäki nosti Ahon Kiekkoareenan haastattelussa malliesimerkiksi siitä, millaisia tulevaisuuden jääkiekkoilijat ovat.

NHL:ssä ei tunneta kultakypäriä, mutta valinta viikon kultaisen tähden saajaksi on sen verran kova meriitti, että Carolinan sensaatiotulokkaasta on syytä kaivaa kuva, jossa päässä on kirkas päänsuojus. Kuva: Jukka Rautio/EurophotoSuomi-kiekon – ja oululaisurheilun superviikko – sai täydennyksensä, kun NHL nimesi Minnesotan Mikael Granlundin koko viikon kakkostähdeksi. Myös Granlund kirjautti historiankirjoihin NHL-uransa ensimmäisen hattutempun. MG64 täydensi mainion viikkonsa saalistamalla viikon päätöskamppailussa Vancouveria vastaan myös yhden syöttöpisteen.

Hänen pisteputkensa on kestänyt nyt jo 12 ottelua. Ei ihme, että uran piste-ennätys on jo mennyt uusiksi. Toistaiseksi kasassa on 15+33=48 tehopistettä. Plusmiinuslukema ei ole enää pelkästään shortsilukemissa, vaan +30 on jo paidattoman pron luokissa.

Viikon kolmostähdeksi NHL nimesi Los Angeles Kingsin slovakkivahdin Peter Budaj'n.

Sinivalkea superviikko. Mikael Granlund pelasti erinomaisen viikon, mutta joutui silti "tyytymään" NHL:n toiseksi parhaan suomalaisen ja oululaisen titteliin. No, vitsit vitsinä. Viikko oli NHL:n historiassa suomalaisittain poikkeuksellinen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto