Hrachovinalla kaksi tiukkaa testiä

Tähtihyökkääjän paluu. Niko Kapanen on HPK:n kokoonpanossa reilun kuukauden tauon jälkeen. Kuva: Jukka Rautio.

Tapparan tshekkivahdilla Dominik Hrachovinalla on tiukka viikonloppu.

Tänä iltana Hrachovinaa hiillostaa HPK kaukaloon palaavan tähtihyökkääjän Niko Kapasen johdolla. Huomenna grillaajana on maineikas tv-kasvo Arto Nyberg.

Sanavalmis Hrachovina vierailee Nybergin luona suorassa haastatteluohjelmassa.

Kapanen on varmasti täynnä virtaa reilun kuukauden tauon jälkeen. Kansainvälisissä kaukaloissa karaistunut sentteri pelasi edellisen kerran 4. helmikuuta KooKoota vastaan.

HPK:n kolmosketjua johtava Kapanen saa rinnalleen Eero Somervuoren ja kahden ottelun tauolta palaavan Janne Lahden. Tästä vitjasta löytyy valtavasti kokemusta.

Käy illan kamppailussa miten tahansa, HPK sijoittuu runkosarjassa joka tapauksessa viidenneksi. Tappara varmisti ykkössijan jo jonkin aikaa sitten.

HPK on hävinnyt Tapparalle tällä kaudella jo kolme kertaa ja metsästää nyt tamperelaisten päänahkaa tosissaan runsaslukuisen kotiyleisön edessä. Lippuja oli myyty jo noin 4100 perjantaihin mennessä.

Tapparan kokoonpanossa on paljon lovia varsinkin eturivissä. Pistepörssin kärkimies Henrik Haapala näytti taituruuttaan vielä torstaina Pelicansia vastaan, mutta nyt laituri on sivussa.

Samoin Pelicans-pelissä loukkaantuneet Jere Karjalainen ja Joona Luoto. Kapteeni JUkka Peltolan sairausloma jatkuu edelleen.

Niinpä Tapparan valmennusjohto on nostanut nelosketjuksi junioritrion Rasmus Smedberg-Jere-Matias Alanen-Viktor Nestrasil.