HPK valmis vaikka mihin

Takavuosina totuttiin siihen, ettei Rinkelinmäen armoton yleisö antanut yhdellekään vierailijalle hetkenkään rauhaa.

Valmentajat ja pelaajat saivat päällensä täyslaidallisen ilkeyksiä ja välillä vähän muutakin.

Se ryöpytys meni usein henkilökohtaisuuksiin ja asiattomuuksiin, mutta tähän ei puututtu millään tavalla.

Ei ihme, että kuumimpien kavereiden veri kuohahti.

Muistan elävästi, kun Ässissä pelannut jenkkipuolustaja Matt Nickerson yritti syöksyä herjaajan kimppuun ja käyttää omaa oikeutta. Nickerson ei päässyt kuitenkaan pelaaja-aition ja katson välissä olleen pleksin yli.

Se oli kaikkien onni.

Jos Nickerson olisi onnistunut aikeessaan, luultavasti hän olisi piessyt huutelijan, saanut pitkän tuomion ja joutunut vielä oikeuden eteen.

Totuuden nimissä on sanottava, ettei legendaarisen sikakatsomon käyttäytyminenkään täyttänyt mitään tavallisen elämän normeja.

Nyt HPK:n intohimoisimmat kannattajat ja vastapuolen pelaajat ovat aiempaa kauempana toisistaan. Näin vastaavia tilanteita ei pääse syntymään. Hyvä niin.

Silti takavuosien barbaarista menoa tulee aina välillä ikävä.

Silloin koko Rinkelinmäki eli jokaisella solullaan HPK:n puolesta toimitsijoista ja toimittajista lähtien. Tämä herätti muualla lähinnä hilpeyttä.

Samalla joukkueen loistoesitykset jäivät välillä varjoon. Kun Jukka Jalonen johti joukkoja, HPK:sta kasvoi suomalainen huippujoukkue. Sitä piti varoa oikeasti jopa Helsingissä ja Turussa.

Kulta-aikojen jälkeen HPK palasi kukoistukseen vielä Jukka Rautakorven komennossa. Jakso huipentui SM-liigan finaalipaikkaan keväällä 2010, mutta sen jälkeen Hämeenlinnan kiekkoilu vajosi syvään horrokseen.

Nyt on nähty vihdoin käänne parempaan, kun puikot ottanut Antti Pennanen on rakentanut HPK:sta uskottavan joukkueen. Hämeenlinnalaiset lähtevät maaottelutauolle neljäntenä vahvan startin jälkeen.

HPK:n syksy on sisältänyt paljon hienoja juttuja.

Nyt pelissä on selkeä sapluuna. Kaikki tietävät, mitä missäkin tilanteessa pitäisi tehdä. Virheitä tulee edelleen, mutta niihin löytyy selkeä syy. Ja "syylliset" tietävät tämän.

Johto on ajan hermolla. Kun kävi ilmi, että ykkösveskariksi hankittu Nathan Lawson oli virheratkaisu, tähän reagoitiin nopeasti.

Lawsonista luovuttiin – ja maalivahtiosastoa vahvistettiin kahdellakin kaverilla.

Tuskin kukaan osasi odottaa, että Emil Larmi nousee SM-liigan ehdottomaan eliittiin näin nopeasti.

Larmin olemuksessa ja otteissa on paljon samaa kuin Hämeenlinnan kiekkoväen palvomassa Juuse Saroksessa.

Myös itseluottamus on tapissa, sillä Larmi ilmoitti menevänsä kohta Saroksen ohi.

Reagointi oli kiitettävän nopeaa myös Joonas Lehtivuoren ikävän loukkaantumisen jälkeen. Tilalle hankittiin nopeasti slovakialaispuolustaja Richard Stehlik.

Näyttää siltä, että HPK on nyt hereillä kaikilla tasoilla.

Se lupaa hyvää keväälle.