HPK pommitti Olkinuoran vaihtoon

Kultakypärä Sakari Manninen löi alkutahdit HPK:n karkumatkalle viimeistelemällä avausosuman. Kuva: Jukka Rautio

Kuudes puolivälierä keräsi Rinkelinmäen lehtereille syystä tai toisesta vain 3781 katsojaa.

Kaikki kotiin jääneet hämeenlinnalaiset menettivät paljon.

HPK pehmitti JYPin 5–2 ja tasoitti jännittävän ottelusarjan 3–3:een. Välieräjoukkue ratkaistaan lauantaina Hippoksella.

Käytännössä kamppailu ratkesi jo toisen erän alkuminuuteilla HPK:n kuritettua JYP-vahti Jussi Olkinuoraa kahdella osumalla.

Tämä tiesi muutenkin heikosti aloittaneelle Olkinuoralle pikaista vaihtokomennusta.

Ensin duunarilaituri Juha Koivisto ajoi oikea-aikaisesti maalille ja siirsi Severi Sillanpään tarjoaman kiekon verkkoon. Kohta perään Teemu Turunen pyöritti JYP-puolustaja Niklas Frimanin pyörryksiin ja sivalsi 3–0-osuman etukulmasta sisään.

Kun jo Sakari Mannisen ampuma avausmaali upposi helposti Olkinuoran taakse, JYP menetti pelin pitkälti kehnon veskaripelin takia. Toki tätä osumaa edelsi JYPin puolustajajärkäleen Nolan Yonkmanin harhasyöttö.

Olkinuoran korvannut Pekka Tuokkola torjui varmasti, mutta hänkään ei voinut mitään Turusen taituroimalle ylivoimamaalille. Turunen järjesti veteraani Eero Somervuorelle avopaikan takatolpalle: 4–0.

HPK sai merkittävän lisäavun puolustukseensa, kun hienon kauden pelannut Petteri Nikkilä vapautui kahden ottelun pelikiellosta. Se tuli Nikkilän huitaistua JYPin sentteriä Juha-Pekka Hytöstä olkapään seudulle.

Sen sijaan JYPin puolustukseen jäi iso aukko, kun Mikko Kalteva ja edellispelin ratkaissut Mikko Kuukka putosivat riveistä. Kalteva loukkaantui ja Kuukka sai kahden ottelun pelikiellon huitaistuaan mailalla HPK:n Otto Paajasta.

Valmennusjohto nosti heidän tilalleen Juuso Pullin ja Juha Uotilan.

Uotila on mahtunut vuodenvaihteen jälkeen JYPin kokoonpanoon vain neljässä ottelussa. Hän haki pelituntumaa JYP-Akatemiasta kymmenen ottelun verran.

Myös Pulli on nähty JYPin riveissä tämän vuoden puolella vain neljä kertaa. Päälle tuli viisi peliä JYP-Akatemiassa ja tammikuinen lainapesti Tapparassa. Hän paikkasi kuudessa ottelussa tamperelaisjoukkueen puolustajapulaa.

Myös hyökkääjä Ossi Louhivaara putosi riveistä edellisottelussa. Luultavasti kokeneen hyökkääjän kausi on ohi.