HPK pestasi yhdeksän uutta pelaajaa

HPK:n uudet vahvistukset. Nikolaj Krag (ylärivi vas.), Robert Leino, Roope Laavainen ja Niklas Friman sekä Mikko Lehtonen (alarivi vas.), Markus Niemeläinen, Kristian Vesalainen ja Miro Karjalainen. Victor Backman puuttuu joukosta. Kuva: Jari Perkiö.

HPK:n toimitusjohtajan Antti Toivasen ja päävalmentaja Antti Pennasen kasvoilta paistoi läpi tyytyväisyys, kun he esittelivät tulevan kauden liigajoukkueen.

Hämeenlinnalaisjoukkue on pääosin koossa, kun harjoitukset alkavat ensi tiistaina.

HPK:lla on jo 30 sopimuspelaajaa.

Perjantaina julkaistiin peräti yhdeksän uutta kasvoa. Kiekkoareena esittelee heidät tuoreeltaan.

HPK:n uudet kasvot

Niklas Friman (23 vuotta)

Raumalaislähtöinen puolustaja kävi HPK:n testissä jo viime syksynä, mutta sopimusta ei syntynyt kuukauden koejakson jälkeen. Se sisälsi neljä harjoitusottelua ja kaksi liigapeliä. TuTon kasvatti jatkoi matkaan Jyväskylään ja päätti kautensa JYPin pronssijuhliin. 189-senttinen pakki sopii erinomaisesti HPK:n lanseeraamaan ajatukseen lisää kokoa maalinedustoille.

Miro Karjalainen (20)

Kaksimetrinen ja reilu satakiloinen pakkijärkäle on valmis ottamaan järjestysmiehen roolin HPK:n maaliedustalla. Dallasin NHL-varaus (numero 135, kesä 2014) kävi viime kaudella tutustumassa Pohjois-Amerikan kiekkoiluun tehtyään sopimuksen Texas Starsin AHL-joukkueen kanssa. Peliaikaa tuli Idaho Steelheadsin ECHL-joukkueessa. HIFK:n puolustaja muistetaan yhä viime kevään finaalien kuittailusta Tappara-tähti Patrik Laineelle.

Roope Laavainen (18)

Karhu-Kissojen kasvatilla on mittaa miesmäiset 187 senttiä ja eväät vaikka kuinka pitkälle. Rightin pakki takoi viime kaudella Jokerien A-junioreissa 21 pinnaa ja nousi kaksikymppisten maajoukkuerinkiin. Kolmen vuoden HPK-sopimus takaa erinomaisen kasvualustan ja ponnahduslaudan eteenpäin.

Markus Niemeläinen (18)

HPK:n kasvatti palaa Hämeenlinnaan kahden vuoden tauon jälkeen. Peräti 197-senttinen puolustaja lähti HIFK:hon, mutta Helsinki jäi pelkäksi välietapiksi. Matka jatkui suoraan Pohjois-Amerikaan ja Saginaw Spiritin OHL-joukkueeseen. Hieno debyyttikausi toi Edmontonin NHL-varauksen numerolla 63 kesällä 2016. Samana keväänä tuli myös poikien MM-kultaa.

Victor Backman (25)

Ruotsalaishyökkääjä on HPK:n jokerikortti. Frölundan juniorikoulun käyneen laiturin ura kulki Göteborgista Allsvenskanin ja Tanskan kautta norjalaiseen Stjerneniin. Hän teki viime kaudella hienoa jälkeä Stjernenissä ja nousi koko liigan pistepörssissä neljänneksi komein tehoin 26+28=54.

Nikolaj Krag (18)

Raamikas hyökkääjä kuuluu Tanskan suurimpiin kiekkolupauksiin. Niinpä St. Louis varasi Rødovren kasvatin viime kesänä. Hän on kuulunut 20-vuotiaiden maajoukkueen kärkinimiin jo kaksi vuotta. Viime kausi kului ruotsalaisessa Röglessä – pääosin A-junioreissa, mutta tilille tuli myös viisi miesten pääsarjaottelua.

Mikko Lehtonen (30)

Suurin toivein Ouluun muuttanut hyökkääjä pettyi viime kaudella ja sai purettua Kärppä-sopimuksensa keväällä. Kokenut laituri uskoo HPK:n aktiivisen pelitavan avaavan hänelle loistosauman uransa parhaisiin esityksiin. Takana valtavasti kokemusta AHL:stä, KHL:stä, Sveitsistä ja Ruotsista. Päässyt kokeilemaan myös NHL:ssä.

Robert Leino (24)

HPK-kasvatti palaa kotikaupunkiinsa kolmen vuoden HIFK-keikan jälkeen. Se toi hyökkääjälle yhden SM-hopean ja paljon erilaisia kokemuksia. Runkosarjan tehopisteet (17, 33, 19) kertovat paljon kehityskaaresta. Niinpä hän hakee nyt uutta nostetta uralleen tutusta ympäristöstä.

Kristian Vesalainen (17)

Kausi huipentui upeisiin 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Pokkasi Slovakian turnauksesta kaiken muun paitsi kultamitalin. MVP-palkinto oli loistava osoitus 192-senttisen hyökkääjän valtavasta potentiaalista. Haki kahden kauden ajan nostetta ruotsalaisesta Frölundasta, mutta päätöskeväänä rooli jäi olemattomaksi. Piipahti Hämeenlinnassa jo viime vuoden lopussa yhdeksän ottelun ajan ja ihastui HPK-luotsi Antti Pennasen tyyliin.

HPK:n uudet vahvistukset: Nikolaj Krag (ylärivi vas.), Robert Leino, Roope Laavainen ja Niklas Friman sekä Mikko Lehtonen (alarivi vas.), Markus Niemeläinen, Kristian Vesalainen ja Miro karjalainen. Victor Backman puuttuu joukosta. Kuva: Jari Perkiö