HPK:n valitus ei mennyt läpi - Nikkilälle pelikieltoa kirvesiskusta

JYP-kapteeni J-P Hytösen mäiskiminen poiki pelikieltoa Petteri Nikkilälle.

SM-liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi on määrännyt HPK-puolustaja Petteri Nikkilälle kahden ottelun pelikiellon. Nikkilä huitaisi lauantain ottelun toisen erän lopulla jäässä maannutta JYP-kapteeni J-P Hytöstä mailalla niskaan. Nikkilälle ei tuomittu tilanteesta rangaistusta ja hän viimeisteli lopulta ottelun voittomaalin toisen jatkoerän alussa.

- Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan HPK:n maalin edessä on Hytösen ja Lehtivuoren välinen kamppailutilanne, jonka seurauksena Hytönen kaatuu jäähän ja jää pitämään kiinni Lehtivuoren mailasta. Tilanteeseen tulee Nikkilä ja huitaisee kaksin käsin mailalla mahallaan olevaa Hytöstä niskaan. Kyseessä on säännössä 159 tarkoitettu huitominen, Liusjärvi perustelee kurinpitopäätöksessään.

HPK valitti kurinpitäjän päätöksestä kurinpitoryhmälle, mutta se ei katsonut aiheelliseksi muuttaa tuomiota.

- Vastoin valituksessa esitettyä kurinpitoryhmä katsoo kurinpitäjän lailla että Nikkilän suorittama kahden käden huitaisu mailalla kohdistuu jäässä makaavan vastustajan niskan alueelle. Kurinpitoryhmä ei katso, että kyseessä on mailalla vastustajan painaminen jään pintaan tai näpäytys pelaajan yläselkään kuten HPK Liiga Oy / Nikkilä omissa vastineissaan tilanteesta ovat todenneet. Kurinpitoryhmä katsoo myös, että tällainen peliin liittymätön ja tahalliseksi tulkittava huitaisu niskan alueelle on harkitsematon, piittaamaton ja vastustajaa vaarantava teko Nikkilältä, kirjoittaa kurinpitoryhmän puheenjohtaja Iiro Järvi.