HPK:n tähden kiirastuli – pikku hiljaa huippukuntoon

Oikea suunta. HPK:n tähtihyökkääjän Niko Kapasen peli on parantunut viikko viikolta.

Hämeenlinnaan palannut tähtihyökkääjä Niko Kapanen on käynyt läpi oman kiirastulensa liigasyksyn aikana.

– Totta kai sitä olisi halunnut pelata alusta asti huipputasolla, vaikka se oli epärealistista ison operaation ja pitkän tauon jälkeen. Vaikka tilanteen tiedostaa, sitä ei ole helppo hyväksyä, Kapanen myöntää.

Kapanen, 38, joutui puolen vuoden sairauslomalle viime kevään polvioperaation jälkeen. Niinpä paras vire on edelleen hakusessa.

– Liigarytmi on löytymässä vähitellen. Tämä on vaatinut työnteon ohella ennen kaikkea kärsivällisyyttä. Valmentajat ovat toistaneet useaan otteeseen "malta, malta".

Rauhoittelua on tarvittu, vaikka arvostettu sentteri tuntee kiekkomaailman kuviot Leijonista NHL:ään ja KHL:ään.

– Myös liigakiekkoiluun totuttelu vei oman aikansa. Tietyiltä osin ero oli suuri isompiin sarjoihin verrattuna. Mutta eteenpäin on menty pikku hiljaa. Se on tärkeintä.

Kapanen teki tiistai-iltana maalin ja syötti toisen, kun HPK venytti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi Ilveksen kustannuksella.

Samalla hän nousi HPK:n sisäisessä pörssissä jo kolmanneksi saldolla 4+9=13.

– Uskon ja toivon, että huippuvire löytyy jossain vaiheessa. Välillä on tuntunutkin siltä, että edistysaskeleita on otettu. Siinä mielessä ei auta roikottaa päätä, mutta vielä ei kannata järjestää juhliakaan, Kapanen summaa.

HPK on ottanut tänä syksynä pitkän harppauksen eteenpäin edelliskausiin verrattuna.

– Yleisilme on ollut ihan hyvä. on toteutettu jäällä niitä juttuja, mitä on harjoiteltukin. Kaikki ovat huomanneet, että meillä on saumoja menestyä. Kun homma toimii, pystymme voittamaan minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa.

HPK:n potentiaalista kertoo paljon se, että selkeitä kehityskohteita löytyy edelleen. Ilvestä vastaan tökki varsinkin ylivoima.

– Se oli luokatonta. Eikä nappiesityksestä voi puhua muutenkaan. Silti voitettiin, mikä on aina iso juttu, Kapanen painottaa.