HPK:n sankari vaati oikaisun - "Ei se ollut meidän mummo, vaan naapurin mummo"

HPK:n 3-2 -voittomaalin heti toisen jatkoerän alkajaisiksi tulittanut Petteri Nikkilä ei lähtenyt urotyöllään suuremmin revittelemään. Ei, vaikka osuma oli vasta uran toinen pudotuspeleissä. Se edellinen nähtiin keväällä 2014.

- Joo, tuli ihan mukavaan paikkaan. Ei siinä, Nikkilä "herkutteli".

- Jatkoerien välissä puhuttiin vaan, että ollaan sitkeenä ja pelataan sitä omaa juttua, niin kyllä sieltä joku paikka tulee. Se tuli, hän "hehkutti".

Kun puhe kääntyi maanantaina Hämeenlinnassa odottavaan neljänteen puolivälierään, Nikkilä suorastaan villiintyi.

- Ei mitään. Himassa on mukava pelata. Odotetaan innolla.

Joten pyydetään estradille Kerhon ilmiömäinen maalivahti Emil Larmi. Alkajaisiksi Larmi oikoi perjantain ottelun jälkeisiä siteerauksia. Kiekkoareena kertoi Larmin todenneen, että Michel Miklikin 0-1 -osumaan johtaneen maalin olisi "meidän mummokin torjunut".

- Sanoin, että naapurin mummo, ei meidän mummo, Larmi veisteli, tarkentamatta sen enempää kumpi mummo on kovempi veskari, oma vai naapurin.

Larmi pysäytti kolmannessa puolivälierässä 41 kiekkoa ja on torjunut sarjassa tähän mennessä 107 JYPin lähettämää laukausta.

- Pelit ovat olleet sellaisia mistä nautin. Töitä on riittävästi, lähes 95 prosentin teholla pudotuspeleissä torjunut Larmi myhäili.

- Mutta sarja on vielä kesken, mitään ei olla voitettu, hän muistutti.

Uransa ensimmäisiä liigan pudotuspelejä tahkoava 20-vuotias tulokas näkee, että playoff-maailma on maalivahdille jopa helpompi kuin runkosarja.

- Se jotenkin helpottaa, kun on sama joukkue vastassa joka ilta. Ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen, Larmi tuumasi.