HPK:n "noutaja-Karjalaiselle" kahden ottelun pelikielto

SM-liigan kurinpitoryhmä on langettanut Hämeenlinnan Pallokerhon puolustajalle Miro Karjalaiselle kahden ottelun mittaisen pelikiellon tappelemisesta.

Karjalainen, 21, sai pelikiellon käytyään Oulun Kärppien Jari Sailion kimppuun viime lauantaina ottelussa.

Kurinpitoryhmän mukaan ei ole hyväksyttävää, että Karjalainen aloitti tappelun tappeluhaluttoman pelaajan kanssa.

– Karjalaisen toiminnassa on kysymys kentällä olevan pelaajan suorittamasta yksipuolisesta ”noudosta”, perusteluissa sanotaan.

Kurinpitoryhmä viittaa päätöksessään niin sanottuun koodiin. Kytkös kirjoittamattomien sääntöjen ja sääntökirjassa mainittujen pykälien välillä on vastaavissa pelikielto-tapauksissa uusi.

– Niin sanottuun jääkiekon sisäiseen koodistoon liittyvät muistutukset vastustajan pelaajille hoidetaan jääkiekon säännöistä riippumatta usein kaukalossa pelaajien toimesta. Karjalaisen toiminta – erityisesti tappeluhaluttoman pelaajaan kohdistettu nyrkkitappelu – ei kuitenkaan ole hyväksyttävä tapa toimia. Rangaistusten jakaminen ei tapahdu Liigassa pelaajien taholta, päätöksissä perustellaan.

Karjalainen haastoi Sailion tappeluun sen jälkeen, kun tämä oli taklannut lujaa HPK:n Mathias Porselandia. Sekä Karjalaiselle että Sailiolle tuomittiin ulosajo. Karjalainen sai tilanteesta "aloittajana" 2+5+20 minuutin rangaistuksen.