HPK loi paikkoja, mutta viimeistely tökki pahasti

Vaikka HPK hävisi kolmannen peräkkäisen harjoitusottelun, uusi päävalmentaja Antti Pennanen pureskeli tyynesti 2–3-kotitappiota Ilvekselle.

– Olen ollut harvoin tämmöisessä kiekkomatsissa. Voitimme maalintekopaikat 32–12, mutta emme pystyneet tappamaan peliä, Pennanen hämmästeli.

HPK vyörytti vahvasti varsinkin avauserässä ja päätöserän lopussa jahdatessaan Ilveksen etumatkaa kiinni.

Vahva kiri toi Oula Palveen viimeistelemän tasoituksen kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, mutta seuraava vaihto oli kohtalokas. Ex-hämeenlinnalainen Teemu Rautiainen rankaisi armottomasti Sami Sandellin esityön jälkeen.

Pelihaluja pursuavat Rautiainen ja Sandell tuovat Ilvekselle runsaasti lisävoimaa vaikean viime kauden jälkeen.

Rautiainen pelasi viime kaudella ainoastaan 27 ottelua ja Sandell vain 8, kunnes hyökkääjät joutuivat leikkauspöydälle.

Ilves kaappasi vierasvoiton paitsi tehokkaamman viimeistelyn myös paremman maalivahtipelin ansiosta. HPK:n kanadalaisveskari Nathan Lawson jäi uuden Ilves-vahdin Antti Lehtosen varjoon.

Kajaanin Hokin Mestis-joukkueesta Tampereelle tullut on aloittanut erinomaisesti Ilves-paidassa. Hän on päässyt tolppien väliin kaksi kertaa ja torjunut kaksi voittoa. Ensimmäinen heltisi viime kevään hopeajoukkueesta HIFK:sta.

– Voitot kasvattavat joukkuetta vahvemmaksi, mutta ei parane tehdä näistä liian suurta numeroa. Nämä ovat treenipelejä, Sandell jarrutteli.

Joka tapauksessa Ilves on nyt kolmen ottelun voittoputkessa.