HPK lähtee Spengler Cupiin

Hieno kokemus. Janne Lahti ja muut HPK:n pelaajat pääsevät mittaamaan kansainvälistä tasoa Spengler Cupissa. Kuva: Jukka Rautio.

Uutta nousua tekevän HPK:n vahvat esitykset on noteerattu myös eurooppalaisissa ympyröissä.

SM-liigan puolivälieriin edennyt hämeenlinnalaisjoukkue sai kutsun Davosin perinteiseen Spengler Cupiin ja otti tämän ilolla vastaan.

– Olemme ylpeitä, kun HPK:ta arvostetaan kansainvälisellä mittapuulla. Tämä on meille hieno askel eteenpäin Matkalla huipulle -projektissa, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen riemuitsi.

HPK haluaa tehdä Spengler Cupista koko yhteisön projektin. Niinpä Davosiin järjestetään sekä kumppani- että kannattajamatka.

Isäntäseura HC Davos kutsuu muut osanottajat. Tulevassa turnauksessa nähdään HPK:n ohella Kanadan ja Sveitsin maajoukkueet sekä tshekkiläinen Hradec Kralove. Kuudes joukkue valitaan myöhemmin.

Kanada puolustaa kahden edellisvuoden voittoa. Molemmilla kerroilla loppuottelussa kaatui sveitsiläisjoukkue HC Lugano.

Maailman vanhin kiekkoturnaus pelataan perinteisesti joulun ja uudenvuoden välissä. Se on koko Sveitsin toiseksi suurin urheilutapahtuma heti tenniksen ATP-turnauksen jälkeen. Vuosittainen budjetti on noin 7,8 miljoonaa euroa.

Davosissa on nähty suomalaisedustusta myös aiemmin. Mukana ovat olleet A-maajoukkue, B-maajoukkue sekä seuroista Ilves, Jokerit, HIFK ja TPS.

Jokerit oli Spengler Cupissa vielä 2014 ja 2015. Molemmilla kerroilla tuloksena oli viides sija. Suomalaisjoukkue on yltänyt parhaimmillaan kolmanneksi.