HPK-konkari tulitti ennätyksensä - "Hoidetaan huomenna homma kotiin"

HPK:n veteraanihyökkääjä Eero Somervuori on rankaissut JYPiä puolivälierissä kolmesti. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ei ollut JYP-vahti Jussi Olkinuoran päivä perjantaina, eikä JYPinkään. HPK marssi 5-2 -voittoon ja siirsi ratkaisun lauantaille seitsemänteen peliin Hippokselle.

Kerho pommitti Olkinuoran vaihtoon 25 minuutissa ja iski vielä tilalle tulleen Pekka Tuokkolan taakse 4-0 -ylivoimalla. Vajaan 38 minuutin ylikävely riitti voittoon, vaikka ote kolmannessa erässä kirposikin.

- Eka 40 minuuttia tosi hyvää. Kolmannessa passivoiduttiin liikaa, mutta se riitti tänään. Hoidetaan homma huomenna kotiin, 4-0 -osuman takatolpalta sisään siivonnut Eero Somervuori tuumasi.

Maali oli 38-vuotiaan Somervuoren kolmas tämän kevään pudotuspeleissä ja samalla hänen pitkän uransa yhden kauden playoff-maaliennätys.

- Paikkoja on ollut hyvin koko kauden. Joskus menee, joskus ei. Se on se kuuluisa ketsuppipullo, ensimmäisen kerran jo kaksi vuosikymmentä sitten SM-liigan pudotuspelejä tahkonnut konkari kuittasi.

Edessä on siis legendaarinen game seven, hockey's heaven, kuten sanonta kuuluu.

- Rohkeus, aktiivisuus, viisaus, Somervuori listasi avainsanat lauantaille.

Pitkään jaloissa ollut JYP kiskoi lopulta väkevähkön kolmannen erän ja Joonas Nättinen kavensi 4-2:een ilman maalivahtia. JYP tahkosi kuudella kenttäpelaajalla lopulta viitisen minuuttia, välillä neljääkin vastaan. Somervuoren mukaan asialla ei ole mitään merkitystä, vaikka Kerho ei haluamaansa tylyä lopetusta saanutkaan aikaiseksi.

- En mä usko. Voitto on voitto, Somervuori kuittasi.

- Hyvä kokemus meille, pelata selkä seinää vasten. Hyvä oppi huomiselle, päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

- 4-1 -maali ihan hassu ja jostain syystä jäätiin siihen kiinni. Kolmas erä vain odoteltiin, että aika käy kellosta pois. Hyvä että sentään voitettiin, hän lisäsi.