HPK julkisti kapteenistonsa

Paluumuuttaja Niko Kapanen, 38, saa odotetusti kapteenin C-kirjaimen pelipaitansa rintamukseen. HPK julkisti kapteenistonsa perjantaina.

– Niko oli itseoikeutettu valinta kapteeniksi. Hän on kokenut ja arvostettu pelaaja. Tiedän myös, että hänelle HPK merkitsee paljon. Lisäksi Niko on menestynyt, toiminut ammattimaisissa, urheilullisissa sekä voittavissa joukkueissa, ja näin ollen hän pystyy auttamaan myös koko HPK:n kulttuurin kehittämisessä, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen perustelee.

Kapasen kokemus on monipuolinen ja laaja, myös kapteenin tehtävistä. Kaksi edellistä kautta hän toimi kapteenina Jokereiden KHL-miehistössä.

Keskushyökkääjä kantoi kasvattajaseuransa paitaa edellisen kerran vuosituhannen vaihteessa, kaudella 1999–2000. Silloin Kapanen toimi joukkueen varakapteenina. TPS, Dallas Stars ja ja sen farmiseura Utah. NHL:ssä Kapanen pelasi kaikkiaan kuusi kautta ja edusti Starsin lisäksi Atlanta Trashersia ja Phoenix Coyotesia.

Viimeiseksi NHL-kaudeksi jäi 2007–08, jonka jälkeen Kapanen siirtyi juuri perustettuun KHL:ään. Pelimäärä idän isossa ihmeliigassa on lähes identtinen NHL-pelimäärän kanssa: KHL 399, NHL 397.
Mittava on myös Kapasen 187 ottelun A-maajokkueura. Kevään 2011 MM-kulta, mutta hän kuuluu harvinaiseen kahden maailmanmestaruuden suomalaiskerhoon, sillä palkintokaapista löytyy myös alle 20-vuotiaden MM-kulta vuodelta 1998.

HPK:n varakapteeneina toimivat Otto Paajanen, Eero Somervuori ja Kärpistä Kerhoon siirtynyt Juho Keränen.

– Tästä kolmikosta löytyy HPK:laisuutta, kokemuksia voittamisesta ja urheilullisuutta. He täydentävät loistavasti kapteeniston, Pennanen kuvaili seuransa tiedotteessa.