HPK Ilvestä terävämpi vastus Sibirille

HPK:n treenipelien avaus sujui lupauksia herättävästi. Kerho kohtasi kotikaukalossaan KHL-joukkue Sibir Novosibirskin. Pelitapahtumat ja loppulukemat 2–4 kertovat, että nuorentuneen HPK:n pelaamisessa on monia hyviä elementtejä harjoituskauden tässä vaiheessa.

– Kun katsotaan tuloksen taakse, olimme monessa asiassa jopa vastustajaa edellä, esimerkiksi maalipaikkojen ja laukausten määrässä eli kyllä me hyvin pelasimme, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kertoi.

Sibir on valmistautunut parin viikon päästä alkavaan KHL-kauteen joukkueena jo kuukauden verran, HPK:n yhteispelituntuma on toistaiseksi vähäisempi.

– Tietysti, kun vastassa oli KHL:n top 10 tai jopa top 5 -joukkue, niin se asetti varsinkin kamppailupelaamiseen kovan vaatimustason. Tosi tyytyväinen olen taisteluilmeeseen, Pennanen totesi.

Parannettavaakin jäi, mikä on ymmärrettävää, kun ottaa huomioon sekä vuodenajan että kaukalossa nähdyn joukkueen ikärakenteen.

– Kiekollinen pelaaminen, syöttäminen ja yv-pelaaminen oli vähän vaikeaa, mutta tietysti vastassa myös oli kivikova ammattilaisjoukkue, Pennanen huomautti.  

Sibirin paidassa ryskäsi myös Jevgeni Artjuhin, jolla on vahvan maineen lisäksi myös senttejä ja kiloja (195/116).

Varsinkin Kerhon pakisto oli nuorekas. Kokoonpanossa nähtiin myös 1998 syntynyt Niclas Almari. Nimestään huolimatta Almari on täysin suomalainen. Sibir-kamppailu oli ensimmäinen miesten peli Bluesin ja Jokereiden A-nuorissa viime kaudella pelanneelle nuorukaiselle.

– Hyviä juttuja meidän pelaamisessa oli hänen otteidensa lisäksi. (Otto) Paajasen ja (Sakari) Mannisen ketjut olivat hyviä, Pennanen kehui.

Paajasen laidoilla ykkösketjussa hyökkäsivät Lukosta tullut Janne Lahti ja Eero Somervuori, joka iski HPK:n treenipelikauden ensimmäisen osuman, kavennuksen 1–2:een. Kerhon toinen osuma lähti Philippe Cornetin lavasta.

Sibir kohtasi suomalaisen liigajoukkueen kahtena peräkkäisenä päivänä. Perjantaina novosibirskiläiset kaatoivat Lempäälässä Ilveksen peräti 7–1. Sibirin riveissä kiekkoilee alkavalla KHL-kaudella kaksi suomalaishyökkääjää, Eero Elo ja Bostonin NHL-organisaatiosta Siperiaan muuttava Joonas Kemppainen.

HPK:n kokoonpano:
MV Nathan Lawson, puolustajat Lehtivuori–Suhonen, O. Manninen–Almari, Haaranen–Salmela, Auvinen–Haarainen; hyökkääjät Lahti–Paajanen–Somervuori, Cornet–Manninen–Valtonen, Turunen–Keränen–Koivisto, Turtiainen–Kainulainen–Ruokonen.