HPK hereillä myös markkinoilla

Hienoa kautta pelaava HPK on koko ajan valppaana myös siirtomarkkinoilla.

Liigan kärkijoukkoon noussut hämeenlinnalaisjoukkue vahvisti viikonloppuna rivejänsä maalivahti Antti Karjalaisella ja puolustaja Richard Stehlikillä.

Karjalainen liittyy vahvuuteen Lukosta. Hän ottaa paikan HPK:n ykkösvahdin Emil Larmin aisaparina ja vapauttaa aiemmin hankitun Fredrik Grønstrandin A-juniorijoukkueeseen kehittymään.

Stehlikin, 32, hankinta oli looginen Joonas Lehtivuoren ikävän loukkaantumisen jälkeen. Suurta vastuuta kantanut Lehtivuori sai aivotärähdyksen Pelicansin Antti Tyrväisen sääntöjen vastaisesta taklauksesta.

Isokokoinen (195 senttiä ja 109 kiloa) slovakialaispuolustaja on nähnyt paljon. Stehlik on pelannut kotimaansa ohella Pohjois-Amerikassa, KHL:ssä, Ruotsissa, Tshekissä ja Itävallassa.

Maajoukkuepelit ovat tuoneet runsaasti kansainvälistä kokemusta. Stehlik kuului Slovakian MM-kisajoukkueeseen 2006 ja 2007. tuoreimmat maaottelut ovat kaudelta 2013–14.

Stehlik aloitti tämän kauden slovakialaisessa pääsarjajoukkueessa HK 32 Liptovsky Mikulasissa. Hän ehti pelata siellä yhdeksän ottelua.

Loppukauden kattavaan sopimukseen sisältyy kolmen viikon testijakso.

Sekä Karjalainen että Stehlik ovat HPK:n matkassa maanantaista lähtien.