Hovinen löi heti kovat näytöt pöytään – "Alku jännitti"

Muutama vuosi takaperin Lahden Pelicansin maalilla seisoi kaksimetrinen muuri, jonka ohittaminen oli usein mahdotonta. Pelicansin hujoppi oli tietenkin Niko Hovinen, joka oli vuosina 2010-2012 liigan parhaimpia veskareita. Hovinen oli myös Leijonien maailmanmestarijoukkueessa vuonna 2011.

Pelicans-vuosien jälkeen miehen meno onkin ollut outoa. Joukkueet ovat vaihtuneet kuin sukat, ja miehen kunto on ollut kaukana parhaista vuosista.

Meneillään oleva kausi alkoi Hovisen kohdalla KHL:ssä Medvescak Zagrebissa, mutta Kroatian reissuun mahtui vain muutama ottelu, kunnes miehen oli aika taas etsiä uusi seura. Tällä kertaa matkalipussa luki Kuopio, jonne tarvittiin uutta veräjänvartijaa Eero Kilpeläisen loukkaantumisen vuoksi.

Hovisen ensimmäinen ottelu KalPa-paidassa olikin menestys, kun hän torjui kuopiolaisille täydet pisteet Vaasan torstai-illassa. Hoviselle merkittiin 38 torjuntaa ja mukaan mahtui lukuisia huippupelastuksia.

– Hoviselta erittäin hieno peli, ylisti KalPa-päävalmentaja Pekka Virta ottelun jälkeen.

Maalivahti kertoi, että vatsassa pyöri perhosia, mutta jännitys kaikkosi hyvin nopeasti.

– Alku jännitti, ehkä se ensimmäinen kymppi oli pahin, mutta jätkät pelasivat niin hyvin, että oli helppo päästä peliin mukaan, Hovinen kertoi.

Miehen itseluottamus on kokenut kovia kolauksia viime vuosien aikana, minkä vuoksi paineet onnistumiselle ovat koko ajan kovat. Hovisen nykyinen sopimus päättyy joulutaukoon. On selvää, että KalPassa onnistuessaan ottajia löytyy loppukaudeksi, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Tämä ei kuitenkaan tuo Hoviselle lisäpaineita.

– Minä olen tässä näytillä koko ajan, ja se jatko selviää kun selviää. Menen nyt päivä kerrallaan ja yritän nauttia pelaamisesta. Turha katsoa liian pitkälle.

Kolmen pisteen voitto Sportista nosti KalPan liigan piikkipaikalle, mikä on eräänlainen ihme. Joukkueelle ei povattu kovin suurta menestystä täksi kaudeksi, mutta savolaiset ovat päässeet yllättämään ja onnistumiset ovat tuoneet lisä-intoa tekemiseen, mikä näkyy kaukalossa.

– Se, että menestystä on tullut, näkyy jokaisesta pelaajasta, mutta vielä hienompaa on huomata, kuinka nöyrä joukkue tämä on, Hovinen ylisti.