Hopeajoukkueen nelosketjulainen harppasi kärkiseuran ykkössentteriksi

Joskus seuran vaihto kannattaa ja sen näkee jo muutaman pelin jälkeen. KooKoon ykkösketjussa laidoilleen Toni Kähkösen ja harmillisesti loukkaantuneen Michael Keräsen kauden alkuun saaneen Miikka Pitkäsen, 21, osalta voi sanoa seuravaihdon KalPasta Kouvolaan kannattaneen varmasti.

Miikka Pitkänen vaihtoi kasvattajaseuransa KalPan viime kauden peliasusta KooKoon joukkueeseen. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Pitkänen sai toki viime kaudesta kasvattajaseurassaan muistoksi SM-hopean. Täyden runkosarjan 60 ottelussa syntyivät tehopisteet 6+9 ja pudotuspelien 17 ottelussa 2+1.

- Olin kaudesta varmaankin 40-50 peliä nelosketjussa. Hain isompaa roolia, ja KooKoon kiinnostus kuulosti hyvältä. Ei tässä vielä kuitenkaan ole syytä ajatella, onko ykkös-, kakkos- vai kolmosketjussa. Tavoitteena on ollut lähinnä saada pelaamisesta ammatti, sanaili 177-senttinen Pitkänen KooKoon hävittyä tiistaina Lahdessa Pelicansille jatkoajalla 3-4.

KooKoolla on kolmen pelin jälkeen seitsemän pistettä. Pitkäsellä on 2+2 tehopistettä ja plusmiinuksessa mairittelevasti +4 (4-0) eli sentteri on hoitanut oman osuutensa peleistä takaiskutta.

Siilinjärven Toivalassa kesäisin omakotitalon pihalla vanerilta lauotut vedot näkyvät Pitkäsen suorituksissa. Lahdessa kilahti kauden toinen maali komealla rannelaukauksella ylänurkkaan.

- Sain kiekon hyvin sinisen pinnassa ja näin mahdollisuuden nousta maalille. Katselin pitkään syöttöpaikkaa takatolpalle (Anrei) Hakuliselle. Kun näin veskarinkin odottavan syöttöä, päätin laukoa, Pitkänen kertasi.

- Kyllä siellä Toivalassa ehdittiin aikanaan laukausta hioakin. Isäni Jukka osti tuplajäiltä vanhan maalin ja Toivalan ala-asteelta käytöstä pois menossa olleen jalkapalloseinän maalin taakse, ettei kiekkoja huku niin paljoa.

KooKoon Lahdessa hukkaama avauserän kolmen maalin johto oli nopea palautus jään pinnalle.

- Joo, ei niillä kahdella SaiPa-voitolla vielä kannata lähteä keulimaan. Ne pelit olivat ja menivät. Seuraava painaa päälle perjantaina, kun JYP vierailee Kouvolassa, Pitkänen muistutti.

Pitkänen on hämmästyttänyt KooKoon pukukopissa puhumalla liki kirjakieltä, vaikka väittääkin olevansa aito kuopiolainen eli syntyperäinen savolainen.

- Täytyy myöntää, että puheessani on aika vähän savolaisia sanoja. En tiedä mistä se johtuu. Äitini puolen suku tosin on Kainuusta.