Hopea-KalPa ja Mestiksen IPK lisäävät yhteistyötä

KHL:ään siirtyvä Jaakko Rissanen oli viime kauden runkosarjassa KalPan tehokkain pelaaja. Sentteri pelasi kaikki 60 ottelua ja keräsi niissä 43 (9+34) tehopistettä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pohjois-Savon jääkiekon lippulaivat, Liigassa pelaava KalPa ja Mestiksessä pelaava IPK tiivistävät yhteistyötään. Viime kaudella nähdyn pelaajavaihdon lisäksi yhteistyö ulotetaan koskemaan valmentajien yhteistyötä. 

Pelaajapuolella seuroilla on nyt kaksi yhteistyöpelaajaa, puolustajat Saku Kinnunen, 22 ja Janne Koponen, 21. Viime kaudella IPK:n Mestis-joukkueessa pelannut Kinnunen hakee tosimielellä paikkaa Liigasta ja on elokuun KalPan mukana try out -pelaajana.

– Ensimmäinen vuosi yhteistyössä oli puolin ja toisin opettelua ja nyt laajennamme yhteistyön muotoja esimerkiksi valmennusyhteistyöllä. Meillä KalPassa tulee olemaan viime kautta laajempi pelaajarinki, joka mahdollistaa aiempaa laajemman pelaajavaihdon IPK:n kanssa, kertoo KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman.

IPK:n säilyminen Mestiksessä oli yhteistyökuvion kannalta tärkeää.

– Yhteistyötä tiivistämällä tulemme luomaan pelaajille entistä paremmat mahdollisuudet kehittyä savolaisella pelaajapolulla. KalPa on tehnyt vahvaa työtä viime vuosien nuorten pelaajien esiinmarssilla, ja tulemme tiivistämään valmennuksellista yhteistyötä, että saamme jatkumoa tälle kehitykselle, Isalmen Peli-Karhut Ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola sanoo. 

– Haluamme saada tuotua pelaajan arkeen samaa harjoittelua ja toimintaa Iisalmessa ja Kuopiossa. Tämä helpottaa ja mahdollistaa pelaajavaihtoa kumpaankin suuntaan. Uskon, että tämä yhteistyö tuo myös meidän sopimuspelaajille yhä lisää motiivaatiota harjoitella ja kehittää itseään kohti seuraavaa askelta, Ylisipola uskoo.

Kinnusen try out -sopimuksen lisäksi KalPalla on yhä verkot vesillä. Toista tusinaa pelaajaa menettänyt hopeajoukkue etsii Liigamiehistöönsä yhtä puolustajaa sekä kahta keskushyökkääjää.

Viime kauden senttereistä Jaakko Rissanen (Vitjaz) ja Matias Myttynen (Kunlun) siirtyvät KHL:ään. Vain neljä peliä pelanneen ja muuten sairaslistalla olleen Ville-Vesa Vainiolan uran jatkosuunnitelmista ei ole vielä tietoa.