Hodgmanin järjestämä kärhämä Lahdessa ei aiheuttanut kanadalaishyökkääjälle automaattista pelikieltoa

Kun Liigan verkkosivut julkaisivat lauantaina kello 13 joukkueiden kokoonpanot illan otteluihin, Pelicansin listoilta löytyi ykkösketjun keskeltä Justin Hodgmanin nimi. Ihmetystä herätti se, eikö kanadalaishyökkääjän pitäisi olla pelikiellossa Pelicans–Tappara-ottelun jälkeen ajassa 65.00 tapahtuneen kärhämän vuoksi. Suomen jääkiekkoliiton sääntöjen mukaan ottelun jälkeen tapahtuvasta 10+20-minuutin pelirangaistuksesta seuraa automaattinen yhden ottelun pelikielto.

Miten on, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä?

Kaikki tuntemani ammattilaissarjat globaalisti toimivat kansainvälisen jääkiekkoliiton sääntökirjan mukaan eli tuollaisista tapauksista ei tule automaattista pelikieltoa. Jokainen tapaus katsotaan erikseen niin kuin tämäkin.

Eli Liigan kurinpito on tutkinut tapauksen?

Juu, totta kai. Ammattilaisorganisaatio on tutkinut tapauksen, eikä se aiheuttanut jälkiseuraamuksia.

Onko Jääkiekkoliitolla enemmänkin erilaisia tulkintoja sääntökirjasta kuin Liigalla?

Tämä on yksi niistä, joissa eroavaisuuksia on, enkä nyt pysty niitä luetteloimaan, koska keskityn vain Liigaan. Emmehän me voi estää ammattilaista menemästä seuraavana päivänä töihin, jos hän vaikka ottelun jälkeen kampittaa jonkun toisen.

Hodgman sai 10+20 minuutin rangaistuksen viime torstaina Pelicans–Tappara-ottelun jälkeen, kun kättelytilanteessa alkoi kunnon kärhämä. Tapparan Joona Luoto ilmeisesti tönäisi Hodgmania olkapäällä, josta tämä provosoitui.

"Salomäki sai kolmen ottelun pelikiellon, joka Kärppien protestin myötä supistui yhteen, koska Hodgman pystyi pelaamaan kaksi päivää myöhemmin Oulussa."

Oululaiset muistavat Hodgmanin hyvin play off -keväältä 2012, jolloin hän puolivälierissä loukkaantui Miikka Salomäen taklauksesta niin pahoin, että sai Pelicansin lääkärin mukaan lievän aivotärähdyksen ja niskanretkahdusvamman.

Salomäki sai Liigalta kolmen ottelun pelikiellon, joka Kärppien protestin myötä supistui yhteen, koska Hodgman pystyi pelaamaan kaksi päivää myöhemmin Oulussa. Kärpät hävisi Hannu Aravirran johdolla puolivälieräsarjan Pelicansille lopulta 4–3, ja lahtelaiset purjehtivat lopulta finaaliin, mutta taipuivat JYPille 4–1.

Tuolloin Pelicansia valmensi muuan Kai Suikkanen.