Hodgman: "Viltitys teki hyvää"

Justin Hodgman nousi sankariksi, kun Pelicans voitti TPS:n jatkoajalla 2-1 ja nappasi neljännen voittonsa viiteen otteluun.

Hodgman iski ratkaisumaalin jatkoajan loppuhetkillä upeasta läpiajosta. Paluumuuttaja paljasti, että upea maali ei syntynyt improvisaation voimalla.

–Minulla oli jonkin verran aikaa, mutta tiesin, etten voi odotella ikuisuuksia. Tämä harhautus on yksi niistä liikkeistä, joihin turvaudun usein. Ratkaisuhetkillä pitää tehdä sitä, minkä parhaiten osaa, Hodgman paljasti.

Jos et pelaa hyvin, maksat hinnan. Minä maksoin hinnan SaiPaa vastaan.

Kovin otsikoin Lahteen palannut Hodgman vastasi huutoon viikonlopun jälkeen ja muuttui syntipukista sankariksi. Hodgman aloitti tämänkertaisen Pelicans-pestinsä tehokkaasti, mutta jalat nousivat maasta. Viime perjantain Lukko-ottelussa nähtiin sarjan tähtiluokan pelaajan sijaan ylimielinen surffailija.

Pelicansin valmennusjohto teki johtopäätöksensä, ja viime lauantain SaiPa-kamppailussa Hodgman istui kaksi ensimmäistä erää penkillä.

–Olin koirankopissa Lukko-pelin jälkeen. Valmennus odottaa minulta enemmän ja minä odotan itseltäni enemmän. En halua sanoa, että pidin Lukkoa vastaan vapaapäivän, mutta olisin voinut pelata paremmin. Valmennuksen piti näyttää, ettei kukaan ole kurin yläpuolella.

–Ihan sama, mikä nimi on selässä. Jos et pelaa hyvin, maksat hinnan. Minä maksoin hinnan SaiPaa vastaan ja voitimme. Opin läksyni, palasin kokoonpanoon TPS:ää vastaan ja käytin tilaisuuteni, Hodgman toteaa.

Pelicans-päävalmentaja Petri Matikaisen mielestä Hodgmanin penkitystä on vatvottu liikaakin. Matikaisen rivien välistä on kuitenkin luettavissa, että Hodgman luisti oman pään töistä penkityksen aiheuttaneessa Lukko-ottelussa.

–Meillä on tietyt arvot, joiden mukaan eletään. Minä, muu valmennustiimit ja pelaajat noudattavat niitä. Pelaajille se pätee myös jäällä. Hyökkäyspäässä saa olla luova, ja me haluammekin sitä. Hodgman saa kyllä tilaa pelata omien kykyjensä kautta, Matikainen sanoo.

–Puolustamisen suhteen olemme tarkkoja. Joukkueelle pelaaminen on arvo numero yksi. Se pätee pelaajiin, valmentajiin ja kaikkeen toimintaan.

–Lauantain viltityksestä tehtiin turhan iso juttu. Ajamme meidän vahvistuksemme ja muutkin pelaajat arvojen mukaiseen toimintaan. Kun Hodgman on oppinut arvot siinä missä muutkin pelaajat, sitten pelataan, Matikainen tiivistää.

Matikainen korostaa Hodgmanin monipuolisuutta ja ratkaisuvoimaa.

–Hän on monikäyttöinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan laidassa ja keskellä. Hän on parhaimmillaan, kun pelejä ratkaistaan. Tänään hänen peliaikansa lisääntyi pelin edetessä. Lopussa nähtiin äärimmäisen kylmäpäinen ja loistava ratkaisu.

Hodgmanin mielestä oli jopa hyvä asia viettää yksi peli koirankopissa. Turkuhallin jäällä Hodgman kurvaili reilut 16 minuuttia. Syntilistalle päätyi yksi hyökkäyspään jäähy. Hodgman ei missään nimessä ollut dominoivimmillaan, mutta viime viikolla nähty puolustuksesta lintsaaminen ja käsien levittely olivat tiessään.

–Oli hyvä, että minut palautettiin maan pinnalle. Pelasin ensimmäiset pelit hyvin ja aloin leijua. Sain muistutuksen siitä, mitä minulta odotetaan, Hodgman sanoo.

–Yksi parhaista pelaajistamme loukkaantui tänään (Miska Siikonen). Jonkun on jälleen astuttava esiin. Meillä on hyvä joukkue, jolla on paljon luonnetta ja hyvä valmennus.

–On todella hienoa olla taas Lahdessa ja tässä organisaatiossa.