Historiaa tehnyt maalivahti Lehtonen Ilveksen sankarina - "Hienolta näyttää Ilveksen pelaaminen"

Tampereen Ilves otti torstaina kotihallissaan Hakametsässä kovan päänahan, kun se voitti sarjakakkosen TPS:n maalein 3-2.

Yksi Ilveksen sankareista oli 29 kertaa torjunut maalivahti Antti Lehtonen, joka nousi ottelun alun nollaputkensa myötä kaikkien aikojen nollapeliputkilistalla peräti viidenneksi. Kommenttia saavutuksesta oli päivänsankarilta kuitenkin vaikea saada.

- Ihan kivaahan se on, että kiekkoa ei mene maalin. Sehän se tarkoitus siellä veskarilla on, Lehtonen totesi.

Ilves on nyt ottanut Lehtosen johdolla kolme kolmen pisteen voittoa peräjälkeen ja noussut niiden myötä viimeiselle pudotuspelipaikalle kymmenenneksi. Pudotuspelipaikka ei kuitenkaan ainakaan vielä siinnä tulokasmaalivahdin silmissä.

- Hyvä näin. Peli kerrallaan mennään, ja tässä on vielä kovia pelejä jäljellä. Katsotaan sitten vasta niiden jälkeen, missä ollaan.

Ottelun viimeisillä hetkillä nähtiin kaukalossa myös kuumia tunteita, kun TPS-hyökkääjä Timi Lahtinen ajoi tilanteen jälkeen maalille ja otti kontaktia Lehtoseen. Sekavannäköisestä tilanteesta osannee parhaiten kertoa maalivahti Lehtonen itse.

- Siinä tuli heitto räpylään, oli ihan rauhallinen tilanne. Sitten kaveri tuli sieltä vielä päälle ja kaaduin. Ei siinä mitään lisää tai sellaista ollut, mutta maski lähti päästä. Vähän tilanteen jälkeen se tuli, oli aika yllättävä tilanne, Lehtonen kertasi.

Ottelun päätyttyä Lehtosen virkaveli Aleksandar Georgijev antoi Ilves-vahdille tiukkaa palautetta kättelyjonossa. Se ei kuitenkaan aivan täysimääräisenä mennyt perille.

- Täytyy kyllä sanoa, että en ymmärtänyt sanaakaan. Kai sillä oli jotain asiaa, ei varmaan mitään kovin iloista, Lehtonen naurahti.

Ilveksen huima kevätvire ja mikseivät myös helmikuiset omistuspohjan muutokset ovat tuoneet yleisön takaisin Hakametsän lehtereille. Ilves keräsi jo toisen kerran peräkkäin yli 6000 katsojaa todistamaan voitokasta otteluaan.

- Kivahan se on pelata, kun pärjätään, hallissa on porukkaa ja peleillä on merkitystä. Kyllä sen jäälläkin huomaa, kun yleisö jaksaa tulla ja kannustaa, Lehtonen kiitteli.

Hienolta näyttää Ilveksen pelaaminen tällä hetkellä.

Yli 220 minuutin nollaputken pitänyt Lehtonen on noussut Ilveksen ja koko liigan ykkösvahdiksi viime viikkoina. Tulokaskautta pääsarjassa pelaava jyväskyläläislähtöinen maalivahti ei ole itse yllättynyt menestyksestään.

- Tänne tulin pelaamaan, joten ei se itselleni mikään yllätys ollut. En tullut tänne luukkua aukomaan. Tiesin että vastus on joka päivä kova, ja pitää tehdä kaikkensa, että kaukaloon pääsee. Meillä on hyvä parivaljakko painaa päivisin hommia, niin mikäs siinä.

Harva maalivahti yksin pystyy hoitamaan kaikkia tilanteita, vaan siihen tarvitaan myös kenttäpelaajilta hyvää puolustuspeliä. Lehtosen mukaan Ilveksen peli onkin parantunut monella osa-alueella kauden edetessä.

- Kyllä me puolustetaan tosi hyvin, ei päästetä nousemaan siihen keskustaan vapaasti. Vastustaja joutuu ampumaan kauempaa ja kulmista, niin tilanteet ovat selvempiä.

- Oli hienoa nähdä tänäänkin, kun alkukaudella oli vähän vaikeuksia loppujen kanssa, niin nyt olemme kehittyneet siinä. Se näkyy, että ollaan tehty hommia sen kanssa. Hienolta näyttää Ilveksen pelaaminen tällä hetkellä.

Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhoseltakin irtosi kehuja suojatilleen komean putken päätteeksi.

- Viime peleissä on ollut kyllä tasaista suorittamista, pakko myöntää. Tämä on hänelle ensimmäinen liigakausi, niin on ihan selvää, että alussa on paljon oppimista, ja vieläkin on paljon kehitettävää, Korhonen kertasi.

- Kehitys on ollut hyvää kauden aikana, niin kuin sen pitää ollakin. Kyllähän pelien ja harjoitusten myötä pitääkin kehittyä.

Korhonen oli itse hankkimassa viime kaudella Kajaanin Hokissa torjunutta 23-vuotiasta vahtia Tampereelle. Näkyikö potentiaali nousta aivan liigan huipulle jo vuosi sitten?

- Kyllä hänessä paljon potentiaalia näkyi jo silloin. Ja ennen kaikkea kun on hyvä ja nöyrä tyyppi, niin se on iso asia. Antti on tehnyt paljon hommia, ja on kyllä ansainnut tämän. Pitää olla iloinen hänen puolestaan.

Ilveksen pelit jatkuvat lauantaina vierasottelulla Lukkoa vastaan Raumalla. Tupsukorvat ovat nyt kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa kolmen pisteen etumatkan turvin takana väijyvään Jukureihin. Runkosarjaa on jäljellä vielä neljä ottelua.