HIFK uudella puolustajalla hyvä hyökkäysmaine

HIFK hakee lisää hyökkäystekoja palkattuaan ruotsalaisen Marcus Högströmin. Joukkueen puolustuspeli on sujunut hyvin, mutta hyökkäystehot ovat olleet täysin kateissa. Puolustajien avaukset ovat aina olleet tärkeitä, mutta myös näiden hyökkäysvoimalla on ollut suurta merkitystä.

Joukkueen puolustajista vain nuori Miro Heiskanen on tässä onnistunut hyvin, ja hän onkin ollut peräti ykkösylivoimassa. Vain hänen voi katsoa paikanneen viime kauden menetyksiä, joista niin Yohann Auvitu kuin Joonas Järvinen olivat tehokkaita myös hyökkäyssuuntaan.

Tommi Taimi oli viime kaudella puolustajien pisteykkönen, mutta pelasi nyt huonon kauden ennen siirtymistään KHL:ään. Daniel Grillfors oli myös tehokas, mutta on tällä kaudella kärsinyt loukkaantumisista.

Loukkaantumisista kärsineet Teemu Eronen ja Saku Salmela ovat olleet pelaamaan päästyään odotuksia heikommat.

Högströmin odotetaan tuovan selkeää lisää juuri niin avauksiin kuin hyökkäystehoihin. Hän on syntynyt vuonna 1989, on suurikokoinen (191/92) ja on saanut hyvän maineen tehoistaan niin Ruotsin juniorikiekkoilussa kuin SHL:ssä, jossa hänen viime seuransa oli Djurgården.

HIFK:n hän tulee KHL:n Spartak Moskovasta.

Högströmin sopimus on voimassa joulukuun loppuun.

– Teimme Högströmin kanssa sopimuksen, koska meillä on tällä hetkellä muutama loukkaantuminen ja olemme ottaneet huomioon myös sen, että Miro Heiskanen saattaa saada kutsun 20-vuotiaiden MM-leirille ja -kisoihin, kommentoi IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas seuran nettisivuilla.