HIFK:n vahvistus valittelee olevansa "liian huono"

Lyhyt maila, lyhyt ura Liigassa. SM-liigan lyhimmällä komposiitilla operoineen Mikael Johanssonin pesti HIFK:ssa jäi 37+6 ottelun mittaiseksi. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

HIFK:ssa keväällä sivuraiteelle jäänyt Mikael Johansson on yhä ilman työpaikkaa. Johansson harmittelee Nya Werlmands-Tidnignenin haastattelussa sitä, että seuran löytyminen ei ole onnistunut helposti.

Lyhyellä mailalla pelaava ruotsalaishyökkääjä edusti ennen Venäjälle lähtöään SHL:n Färjestadia. Paluu lähtöosoitteeseen ei kuitenkaan tunnu nyt onnistuvan, sillä Färjestadin uusi urheilujohtaja Peter Jakobsson ei ole lämmennyt 31-vuotiaan Johanssonin pestaamiselle.

– Toivoin ja uskoin pääseväni takaisin Färjestadiin, mutta ilmeisesti olen liian huono, Johansson harmittelee sarkastisesti.

– Mutta jos en sovi sinne, sitten en sovi. Toistaiseksi olen sanonut kaikille tarjouksille "ei kiitos". Nyt odottelen tarjousta kaikilta kiinnostuneilta joukkueilta, joiden tarjous tuntuu oikealta.

Johannsonin edellinen kausi Färjestadissa oli kaikin puolin tehokas, sillä kauden 2015–16 runkosarjan tehot olivat 51 ottelussa 12+28=40. Toissa kevään viidessä playoff-kamppailussa tehopisteitä kertyi 2+4=6.

Yhtä hyvin ei kulkenut KHL:ssä tai SM-liigassa. Johansson siirtyi kesken viime kauden  Helsinkin venäläisseura Lada Toljatista, mutta vastuu IFK:ssa jäi lopulta vähäiseksi.

Runkosarjan 37 ottelussa Johannson keräsi tehot 8+11=19 ja pelasi ottelua kohden keskimäärin reilut 18 minuuttia. Playoffeissa ruotsalaisvahvistus ei enää isommin päässyt joukkuetta vahvistamaan. Kuuden pelin saldoksi jäi 0+2, ja peliaika kuihtui 13 minuuttiin ennen kuin Johansson putosi Tapparaa vastaan käydyissä välierissä kokonaan pelaavasta miehistöstä.