HIFK:n Törmänen: Aaltonen pelannee ensi perjantaina

Roope Hintzin nimikirjoitukset olivat erittäin kysyttyjä. Kuva: JP Mikola

Hikeä valuva Niklas Bäckström tekee kuntopyörällä loppuverryttelyään, Roope Hintz on nimikirjoitusta janoavien kannattajien piirittämänä, ja päävalmentaja Antti Törmänen haarukoi kanapastaa suuhunsa.
Pitsiturnaus on HIFK:n osalta ohi. Minipeliturnauksen välierätappio ei paina erityisen pahasti Törmäsen mieltä.

– Turnaus oli kiva näyttöpaikka varsinkin nuorille pelaajillemme. Valmentajan näkökulmasta oli hyvä nähdä myös muita joukkueita, sitä millaisilla kokoonpanoilla he valmistauvat (liiga)kauteen, Törmänen pohtii.

HIFK peluutti Raumalla lähes ihannemiehistöään. Törmäsen mukaan Raumalla olivat "terveet kaverit, joukkueesta puuttui vain yksi ei-vaivainen".
NHL-paluumuuttaja Niklas Bäckström torjui kahdessa ottelussa – ja hyvin torjuikin. Kohuhankinta Juhamatti Aaltosta ei tosin vielä nähty kokoonpanossa, mutta Törmänen uskoo taiturilaiturin olevan mukana jo viikon päästä.
– Eiköhän hän ole mukana jo perjantaina, jos ei mitään tapahdu.

Urakka CHL:ssä eli Mestareiden Liigassa alkaa HIFK:n osalta xx. Stadilaisille se ei ole mikään treenipelisarja.
– Ollaan tosissamme, halutaan pärjätä. Se on ihan yksiselitteistä, Törmänen napauttaa.

Elokuun jatko-ohjelma on simppeli. HIFK valmistautuu aloittamaan liigakauden nykyisellä miehistöllä. Täyisin yksiselitteistä pelaajaliikenteen rauhoittaminen ei kuitenkaan ole.
– Ei tässä osaa varmaksi sanoa. Jos tulee, niin tulee. Jos ei, niin ei. Lähdemme tästä touhottamaan. Seuraamme tilannetta ja maailmaa avoimin silmin.

Avarakatseisuutta selittää se, että kaksi keskeistä avainpaikkaa meni hopeakevään jälkeen uusiksi. Ykkössentteri Teemu Ramstedt muutti planeetan toiselle laidalla. Pelintekijän uusi seura on KHL:n kauko-organisaatio Amur Habarovsk. Ahnas viimeistelijä Tomas Zaborsky puolestaan kiekkoilee ensi kaudella Ruotsin SHL:n Brynäsin paidassa.

– Kun pari isoa palikkaa lähti pois, edessä on tavallaan uudet jaot. Siinä on tilaa tarjolla jollekin, Törmänen kannustaa.