HIFK:n Selin: Näitä kokemuksia on hyvä työstää

Ensi kertaa punakypärien penkillä. Ari-Pekka Selin aloitti päävalmentajauransa HIFK:ssa 5–4-jatkoaikavoitolla Pelicansista. Lauantaina IFK kohtaa Tampere Cupissa Tapparan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


– Tämä oli ensimmäinen kokemus joukkueen kanssa. Alku oli meiltä vahva, loppua kohti käyrä oli laskeva, HIFK:n Ari-Pekka Selin arvioi Pelicansista irronneen 5–4 (1–0, 2–1, 1–4, 1–0)-jatkoaikavoiton jälkeen. 

HIFK:n maaleista vastasivat Thomas Nykopp, Oliwer Kaski, Elias Ulander, Joonas Rask ja kolmella neljää vastaan läpiajoon karannut Juha Jääskä. Nykopp ja Ulander kirjauttivat tililleen myös syöttöpisteet, puolustaja Ville Varakas pohjusti kaksi maalia.

Pelicans iski kaikki neljä maaliaan erikoistilanteista. Osumista kolme syntyi ylivoimalla, Miska Siikosen toisen maalin syntyhetkellä erotuomarin käsi oli pystyssä siirretyn rangaistuksen merkiksi.

Selinin mielestä lahtelaisten vahvalle yv-pelaamiselle oli looginen selitys.

– Pelicansille ottelu oli jo neljäs, heidän peliruutiininsa näkyi.

Ensimmäisen ottelunsa HIFK-logo rinnassa luotsannut Selin löysi omiensa otteista kohtuullisen paljon myönteistä.

– Viidellä viittä vastaan pelasimme vahvasti, pääsimme myös muutaman kerran kääntämään peliä ja maski- ja maalinedustapelaaminen oli hyvää.

– Nämä ovat äärimmäisen tärkeitä kokemuksia. Näistä saadaan hyviä (video)klippejä, joista päästään työstämään pelitapaa, Selin kertoo.

Tapparan tyrmäysvoitto Ilveksestä tiesi IFK:lle sitä, että Tampere Cup jatkuu jo päiväpelillä Tapparaa vastaan. Helsinkiläiset lähtevät kello 14 alkavaan kamppailuun vähäisillä muutoksilla. 

– Meillä ei hirveästi ole reserviä, kotona on viisi toipilasta. Saku Salmela tulee peliin lauantaina, Teemu Laaksolla on pitkä tauko peleistä ja hänelle riittää tässä vaiheessa yhden pelin kuormitus. Maalilla Atte Engren tekee debyyttinsä, Selin listaa.