HIFK:n puheenjohtaja ei kiinnostu uudesta vedonlyöntikohteesta

Skrinnarin tehnyt B&M valittiin Helsinki Gardenin jatkosuunnittelijaksi.

HIFK:n puheenjohtaja Timo Everi ei ollut lainkaan innostunut Nordic Betin uusista vedonlyöntikohteista eli pelaako Helsingin Jokerit ensi kaudella KHL:ssä ja siirtykö HIFK siinä tapauksessa Hartwall Arenalle. Hetken hiljaisuuden jälkeen hän sanoi:

– Minulla ei ole mitään syytä osallistua vedonlyöntiyhtiön markkinointitempaukseen.

Tuo hetken hiljaisuus voidaan tulkinta kahdella tavalla. Joko Everi vain tarvitsi lyhyen ajan sanomisensa muotoiluun, tai HIFK on ollut alustavissa keskusteluissa ja Everin oli mietittävä, miten väistää asia.

Ensimmäinen vaihtoehto on aika luonnollinen jopa sellaisen sanavalmiin ihmisen kuin Everin kohdalla.

Joka tapauksessa HIFK:n nykyisen hallin käyttö vaikeutuu oleellisesti viereen tulevan uuden rakentamisen ajan. Nämä erilaiset hankaluudet voivat viedä jopa kolme vuotta, ja niihin kuuluvat mm. väistämättömät erikoisratkaisut nykyiseen halliin tultaessa että pysäköintitilojen poistuminen.

Juuri päättyneessä arkkitehtikilpailussa voittajaksi valittiin Arkkitehtuuritoimisto B&M:n Skrinnari, jonka mukaan nykyisen hallin eteen ei tulisi mitään uutta, joten se helpottaisi osin näitä erikoisratkaisuja.

Raadissa oli niin useita Helsingin kaupungin edustajia apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen johdolla kuin muita jäseniä, joihin Everi kuului.

Ehdotus on saanut aika tylyn vastaanoton monilta tahoilta mm. esityksen rakennuskorkeuden takia, mutta osin kyse on myös väärinymmärryksestä. B&M:n työtä ei suinkaan valittu, vaan kilpailutyön kautta B&M valittiin tekemään jatkosuunnittelua. Koko kompleksi saattaa muuttua siis hyvinkin paljon vielä.

Niin asemakaavan laatiminen kuin arkkitehtuurisuunnitelmien laatiminen vievät aikaa vuoden verran. Selvää on se, että valituksia on tulossa paljon. Niiden käsittely voi hidastaa koko projektia, jonka on laskettu voivan olla valmis jopa kauden 2020–21 alkaessa, mutta lienee syytä pidetään aikaa vuodella tai jopa kahdella.

Kun Helsinki Garden -nimellä kulkevaan projektiin liittyy uuden hallin ohella mm. 50 000 asuinneliömetriä ja Helsingin kaupunki on erittäin myötämielinen sitä kohtaan, niin hanke toteutuu varmasti. HIFK:lla ei tietenkään ole varaa noihin kustannuksiin, mutta tuo asuinneliömetrien määrä erittäin hyvällä paikalla tuo varmasti kiinnostusta. HIFK on saamassa uuden hallin, jonka katsojamäärä olisi noin 10 000. Vaikka mm. korkeudesta varmasti tulee valituksia, niin ne eivät koske hallia, joka on tulossa suurelta osin maanpinnan alapuolelle.

Uuden jäähallin lisäksi Helsinki Gardenista tulee moderni paikka järjestää konsertteja ja muita tapahtumia. Niin paikkansa kuin moderniutensa myötä se ohittaisi Hartwall Arenan, joka uuden hallin valmistuessa on jo yli 20 vuotta vanha.

HIFK:lla on paljon mietittävää tällä hetkellä, mutta jos Hartwall Arenassa ei ole jääkiekkojoukkuetta uuden hallin rakennusvaiheessa, niin kiinnostusta sitä kohtaa voi olla. Mutta kuten Nordic Betin kertoimetkin osoittavat, niin kovin todennäköistä HIFK:n pelaaminen siirtymäjakson aikana Hartwallissa ei ole.