HIFK:n ensimmäinen milleniumin lapsi aloitti ryminällä - "Ihan aiheesta hänen nimensä on nyt ihmisten huulilla"

Marraskuussa 2008 Niklas Nordgreniä jännitti varmasti. Hän sai kunnian luistella elämänsä siihen asti isoimman yleisön eteen.

Paikka oli Helsingin Hartwall-areena, jolla järjestettiin vuotuinen Karjala-turnaus. Perinteisesti leijonamiehistön jäsenet saattaa jäälle pelaajan kasvattajaseuran juniori.

Tuolloin yksi junioreista oli 8-vuotias Niklas Nordgren. Hän saapui jäälle HIFK:n Lennart Petrellin kanssa.

Tiistaina Nordgren oli jälleen ikimuistoisessa paikassa. Hän sai kunnian piirtää nimensä HIFK:n historiaan ensimmäisenä 2000-luvulla syntyneenä pelaajana.

Nordgren pääsi irti CHL-ottelussa Comarch Cracoviaa vastaan. Ketjukavereikseen hän sai Micke-Max Åstenin ja Juha-Pekka Haatajan.

Tarinaan toi lisäväriä se, että myös Petrell oli jälleen paikalla. Tällä kertaa hän asteli kaukaloon HIFK:n kapteenina.

Ja jotta tarina olisi aivan täydellinen, 17-vuotias Nordgren varasti show'n täysin. Hän tykitti kolme maalia, kun HIFK kukisti puolalaisvastustajansa 6-0.

Nordgren ei todellakaan ihmetellyt ensimmäistä aikuisten peliään, vaan naulasi tarkalla takanurkkalaukauksella kiekon verkkoon jo toisessa vaihdossaan.

- Upeaa tietysti, ihan aiheesta hänen nimensä on varmasti nyt ihmisten huulilla Suomessa. Nordgren tulee tuolla tavalla ensimmäiseen peliin, ja onnistuu noin, maalien lisäksi myös kiekollisessa pelissä ja pystyi olemaan ketjun osa, hieno suoritus kerta kaikkiaan, HIFK:n valmennustiimiin kuuluva Joonas Tanska iloitsi CHL:n tiedotteessa.