HIFK:n 17-vuotias peliaikakuningas: "Eiköhän se minuun luota, kun aika usein heittää kentälle"

Miro Heiskanen oli pyörittämässä ylivoimaa sekä HIFK:n toisen että kolmannen maalin aikana. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Miro Heiskanen oli pyörittämässä ylivoimaa sekä HIFK:n toisen että kolmannen maalin aikana. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

HIFK sai Tampereella ylivoimansa toimimaan juuri sopivalla hetkellä ja kavensi otteluvoitot 2-1:een voittamalla Tapparan lukemin 2-3.

Punapaitojen peliaikakuningas oli peräti 22.34 kellottanut puolustaja Miro Heiskanen, joka merkkautti tililleen myös syöttöpisteen IFK:n voittomaaliin. 17-vuotias superlupaus oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen.

- Hyvät fiilikset jäivät ottelusta. Pelasimme tosi hyvän 60 minuuttia. Annoimme kaikkemme kentällä, ja saimme sen myötä hyvän tuloksenkin, Heiskanen analysoi.

HIFK pelasi ottelusarjan alussa pitkän maalittoman putken, mutta sai toisessa osaottelussa Helsingissä avattua maalitilinsä lopun kahdella osumalla. Sama lento kantoi myös Tampereelle.

- Viime pelin viimeisessä erässä aloimme jo parantaa peliämme. Jatkoimme täällä siitä mihin jäimme, ja paransimme vielä vähän siitäkin. Sieltä se vire löytyi.

HIFK oli tehnyt tämän kevään pudotuspeleissä ainoastaan yhden ylivoimaosuman ennen tätä ottelua. Tänään ketsuppipullo aukesi komeasti, ja maalisarakkeeseen merkittiin kolme ylivoimaosumaa.

- On sitä ylivoimaa treenattukin jonkun verran, niin hyvä että alkaa tässä vaiheessa tulla tulostakin. Toivottavasti jatkuukin samalla lailla.

17-vuotiaan lupauksen nouseminen välieräjoukkueen ykköspuolustajaksi ei ole aivan jokapäiväistä. Heiskanen kuvailee kuitenkin omia suorituksiaan vaatimattomasti.

- No, ihan hyvin ovat menneet pelit. Ainahan siellä jotain pieniä juttuja on, joita voisi parantaa. Täytyy ensi pelissä lähteä niitä vielä parantamaan.

Heiskanen saa päävalmentaja Antti Törmäseltä luottoa niin tasakentällisin, yli- kuin alivoimallakin.

- Eiköhän se minuun luota, kun heittää minut aika usein kentälle. Täytyy yrittää olla sen luottamuksen arvoinen, ja vastata myös kaikkeen siihen luottoon, minkä saa.

HIFK on ottelusarjassa edelleen takaa-ajajan asemassa. Seuraava osaottelu pelataan maanantaina sen kotiluolassa Nordenskiöldinkadulla. Miten lauantain voittoa lähdetään uusimaan?

- Suht' samalla lailla kuin tänäänkin. Joitain pieniä juttuja vielä on, joita pitää parantaa.