HIFK luottavainen ennen Zug-peliä

Ei juuri kasvunvaraa. HIFK:n CHL-paidat ovat tällä kaudella sen verran slim fit -mallia, että ylävartalon punttikuuri kannattaa jättää Mestareiden Liigan ajaksi tauolle. Joonas Rask iski maanantaina yhden maalin, kun HIFK kaatoi treenipelissä CHL:n naapurilohkossa pelaavan Luganon. Kuva: JP Mikola

 

HIFK:n apulaisvalmentaja Pekka Kangasalusta oli tyytyväinen maanantain harjoitusottelun Lugano-voittoon ja luottavainen ennen perjantain tärkeää CHL-ottelua Zugia vastaan.

Maanantaina HIFK voitti Tikkurilassa eli lähes kotiottelussa Luganon 4–2 etenkin ensimmäisen erän vahvan pelin myötä. Siinä Miro Saarelainen teki kaksi ja Joonas Rask yhden maalin. Kun Corey Elkins teki toisessa erässä luvuiksi jo 4–0, niin voittaja oli varma, vaikka sveitsiläisten hyvä loppu toikin kahden maalin päähän.

Perjantaina Zug oli voittanut CHL-ottelun maalein 2–1.

– Meillä oli maanantaina paljon hyvää verrattuna perjantain peliin. Olimme tehneet isoja harppauksia ja varsinkin ensimmäisessä erässä viisikkojen liikkuminen ja oman pään lähdöt toimivat oikein hyvin. Olimme lähellä ja saimme hyvää apupelaamista. Niin kiekollista ei jätetty pulaan. Kamppailupelaamisemme oli hyvää, Kangasalusta sanoi.

Perjantaina Zug sai ratkaisumaalinsa HIFK:n joko unohdettua vastustajan yksin maalin eteen (ylivoimaali) tai sorruttua virhesyöttöön (Zugin toinen maali). Maanantaina näitä virheitä saatiin pois.

– Osittain saimme pois kiekonmenetyksiä. Olimme ykkösenä kiekoissa ja pystyimme pienillä syötöillä tulemaan karvauksen alta pois.

Zugissa kotijoukkue oli lievästi hallitseva ensimmäisessä erässä, dominoi toista ja pystyi ratkaisuun kolmannessa ennen HIFK:n todella vahvaa loppua. Tasoitukseenkin oli hyvät paikat.

– Osin etäisyytemme karkasivat ja roiskimme kiekkoa, jonka takia he pystyivät karvaamaan meiltä kiekot pois. Tiesimme, että heillä on hyvä karvaus, mutta ehkä pelitilanteessa yllätti, kuinka hyviä olivat siinä, Kangasalusta jatkoi.

Perjantaina joukkueet kohtaavat toisen kerran CHL:ssä ja silloin HIFK pelaa ensimmäisen kerran tällä kaudella Nordenskiöldinkadun hallissa eli Nordiksella.

– Meidän pitää tällä viikolla vielä kehittää peliämme, jotta voimme maksaa potut pottuina. Kapeasta kaukalosta on meille hyötyä. Toki se antaa heille mahdollisuudet karvata vielä enemmän, kun etäisyydet ovat pieniä. Pitää vain olla nopeita jalalla ja rohkeita. Pieniä juttuja pitää parantaa kokonaisuuden sisällä, niin hyvää tulee.

Kangasalusta on nyt kolmatta kauttaan HIFK:n apulaisvalmentajana. Tätä ennen entinen puolustaja on ollut mm. Ilveksen apulaisvalmentaja ja Mestiksessä Kiekko-Vantaan päävalmentaja.

HIFK:n terveystilanne on aika hyvä.

– Ainakin se on selvästi parempi kuin vähän aikaa sitten. Muutamaa odotellaan vielä, mutta ei pitäisi kauan mennä.

Roope Hintz ja Arttu Luttinen eivät pelanneet ensimmäistä Zug-ottelua. Näistä Hintz saattaa pelata toisen. Jasse Ikonen oli poissa pelikiellon takia maanantain Lugano-pelistä.